Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

'Tražimo da se Milanović ispriča R. Tomašić zbog upućenih uvreda'

ruza tomasic,zadar,portal (1)
Dino Stanin/Pixsell
20.03.2013.
u 09:46

"Mi u HSP AS-u pitamo se tko će odgovarati za sve uvrede koje su u medijima upućene Ruži Tomašić i nisu li to također izrazi mržnje, ali ovoga puta prema pripadniku većinskog naroda."

– Ponukani priznanjem premijera Milanovića na skupu SDP-a u Zaprešiću u kojem je priznao da su pojedinci sudionici tučnjave u Kistanju djeca SDP-ovaca, tražimo javnu ispriku premijera Milanovića za izrečene optužbe na račun predsjednice HSP AS-a tijekom izvanredne konferencije održane 18. 3. 2013. na kojoj je izjave Ruže Tomašić prokomentirao kao izravan uzrok incidenta u Kistanjama. Također, od premijera Milanovića tražimo preuzimanje pune odgovornosti za sve neugodnosti koje trenutačno trpi saborska zastupnica i predsjednica HSP AS-a Ruža Tomašić, a koje su posljedica njegovih proizvoljnih interpretacija njenih izjava i neutemeljenih optužbi za širenje mržnje – navodi se u priopćenju koje potpisuje zamjenik predsjednice HSP AS-a Ivan Tepeš.

– Mi u HSP AS-u pitamo se tko će odgovarati za sve uvrede koje su u medijima upućene Ruži Tomašić i nisu li to također izrazi mržnje, ali ovoga puta prema pripadniku većinskog naroda. Također, oštro osuđujemo smjene i postupke prema urednicima Dnevnika 3 na HRT-u, koji su savjesno obavljali svoj posao i sukladno Etičkom kodeksu HRT-a Ruži Tomašić omogućili da objasni izjave iz govora koji je održala u Slatini, a koji je izazvao medijsku pozornost i nepravednu osudu premijera.

Otkazi koji su uslijedili na HRT-u, navodi se, rezultat su premijerova političkog pritiska koji je počeo na izvanrednoj konferenciji za novinare 18. 3. 2013. godine, a podsjeća nas na gušenje slobode medija u vrijeme komunističkog jednoumlja na ovim prostorima i svojstveno je diktatorskim režimima i državama.

Pravaši u priopćenju poručuju premijeru Zoranu Milanoviću "da se što hitnije počne baviti gospodarskom situacijom u Hrvatskoj i prije svojih istupa potraži pomoć PR-stručnjaka kako i dalje ne bi iritirao hrvatsku javnost".

Komentara 22

PL
pljuc
10:20 20.03.2013.

Mila majko sto se radi za placu od 8000€

PE
petronije
10:38 20.03.2013.

Ma ona je jedan običan gost iz Kanade, a pravi se pametna. Bolje govori engleski negoli Hrvatski. Idi ti odakle si došla. Ti se trebaš ispričati svima u HR zbog svega što ste učinili građanima ove zemlje u proteklim godinama. FUJ!

DU
Deleted user
10:32 20.03.2013.

svi ste vi (političari) dobro plačeni za svoje uloge! zbog ekonomsko-političke situacije rođena smo zemlja za manipulaciju rajom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije