Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVLJANI BIH

Traže se sedam 'opasnih dama' i osam Mostaraca

Interpol
02.02.2015.
u 22:00

Interpolov 
popis ima više od dvije stotine bjegunaca s adresom u BiH

U elektroničkim bh. medijima pojavile su se dvije zanimljive stranice Interpolovih bjegunaca za kojima traga ‘cijeli svijet’, a riječ je o tjeralicama na kojima se nalazi osam Mostaraca, kao i sedam žena s državljanstvom BiH. I one, također, imaju širok spektar optužbi.

Širok spektar optužbi

Pokraj fotografije Jasminke Mendeš (49) piše da je iz Banje Luke te da ima bh. i hrvatsko državljanstvo, a traži je Općinski sud u Kutini zbog gospodarskog kriminala.

Azru Bailo (59) iz Travnika, koja isto ima dvostruko državljanstvo, već godinama traži Županijski sud u Splitu zbog međunarodnog krijumčarenja 157 Kurda i Albanaca prema zemljama zapadne Europe. Branila se sa slobode pa nestala. Bila je na čelu te organizacije od početka 2006. do 10. travnja 2007. zajedno s nevjenčanim suprugom Imrijem Ahmetijem rođenim 1948. koji je, navodno, nakon optužbe preminuo. Milijana Jović (31) iz Doboja, državljanka BiH i Slovenije, pobjegla je pred slovenskim pravosuđem zbog dilanja droge. Za mito je, pak, optužena Katsiaryna Jeliseyenkava (35), državljanka BiH i Bjelorusije, čija je policiji i traži. Hrvatsko pravosuđe zbog krađa traga za Bosankom Selmom Pecikoza (28) iz Sarajeva.

Iako ima najnježnije lice, na ovom popisu je svakako najopasnija članica Pink Pantera Bojana Mitić (33) iz Niša, koja ima bh. i srpsko državljanstvo, a nedostupna je pravosuđu Ujedinjenih Arapskih Emirata nakon spektakularne oružane pljačke zlatarnice u Dubaiju prije devet godina. Nešto više od četiri godine traga se za Slađanom Rebo (37) iz Kaknja. Ona je pobjegla od supruga iz čapljinskog naselja Domanovići zajedno s tada 5-godišnjim sinom Valetnimom. Općinski sud u Čapljini raspisao je tjeralicu zbog oduzimanja djeteta, a sumnja se kako se krije negdje u Hrvatskoj. Na drugoj stranici nalaze se odbjegli rođeni Mostarci kojima se spočitava od zloupotrebe opojnih droga, ratnih zločina pa do nadriliječništva.

Rođeni Mostarci

Danijela Prcu (36) koji ima bh. državljanstvo već godinama ‘lovi’ hrvatsko pravosuđe zbog višestrukog krijumčarenja droge, a u jednom se slučaju u crnoj kronici spominjao u tekstu pod naslovom “Droga se iz Hercegovine u Hrvatsku unosi na magarcima”. Hrvatsko pravosuđe traži i Ivicu Dragičevića (50) zbog ubojstva, kao i Vedrana Brljevića (37) zbog pljačke, te Vladu Cokoju (59) zbog prijevara i nadriliječništva. Na tjeralici je i Vjenceslav Sabljo (34) zbog krađa skupocjenih vozila, među kojima i mercedesa predsjednika Općinskog suda u Splitu Vlade Madunića, te krivotvorenja isprava. Tihomira Čulu (44), Sud BiH je optužio kao vođu skupine krijumčara ljudi koji su preko Ljubuškog u RH ilegalno prebacivali Srbe i Turke. I dalje je nedosupan i Željko Rodin (49 ) koji se u optužnici opisuje kao ratni istražitelj Sigurnosno-informativne službe brigade HVO “Knez Domagoj” u Dretelju, Gabeli i Silosu u Čapljini, Zbog ratnog zločina protiv civila, na Interpolovom popisu našao se i 44-godišnji Velibor Bogdanović, bivši pripadnik HVO-a kojega je Sud BiH bio osudio na šest godina zatvora.

Komentara 1

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:25 03.02.2015.

Svi ovdje navedeni kriminalci koje intropol trazi, ha mostarci, po imenima su albanci, srbi bosnjaci. Nemoguce je svatiti ove vecernjakove novinare koliko mrze hercegovce. Mozda vam smeta, evo zore evo dana evo Jure I Bobana. Naj omiljenije pjesme Stipe Mesica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije