Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud odlučuje

Traže da se makne jedan od važnijih iskaza jer je svjedok nedavno umro

12.03.2015., Osijek - Vladimir Šišljagić, zupan Osjecko-baranjske zupanije i bivsi predsjednik HDSSB-a.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.11.2015.
u 15:45

Šišljagića terete da je iz županijske blagajne izvukao 122.000 kuna preko poduzetnika od povjerenja

Optužnica protiv osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića (58) zbog izvlačenja, kako se tereti, 122.000 kuna iz županijske blagajne, završila je na Vrhovnom sudu. Umro je proljetos jedan od važnijih svjedoka optužbe, poduzetnik Marinko Bando pa obrana traži da se iz spisa makne njegov iskaz iz istrage. Presudit će o tome viši sud. Optuženi su, podsjetimo, župan Šišljagić, bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin (52) te nekadašnji HDSSB-ov čelnik osječko-baranjske Skupštine Zlatko Maksimović.

Pronalazili su, vjeruje optužba, poduzetnike od povjerenja, isplaćivali im nepovratne novčane poticaje iz županijskog proračuna, a oni su morali i do 80 posto iznosa vratiti u džep Šišljagiću i Marolinu.

Novac je tako isplaćen na račune pet tvrtki. Poduzetnik Marinko Bando iz tvrtke Čip d.o.o., stoji u optužnici, usprotivio se pa nije htio vratiti 25.000 od dobivenih 30.000 kuna. Predao je posredniku Maksimoviću, kazao je, 20.000 kuna pred njegovom zgradom, a on ga je izvijestio da je novac proslijedio "vrhu HDSSB-a".

Šišljagić i Marolin poriču optužbe, a Maksimović je sve priznao. Cijela se priča i zakotrljala kada je Zlatko Maksimović prije tri godine završio na sudu zbog uzimanja 4000 eura mita kako bi zaposlio Danielu Thesz, tetku svoje supruge i suoptuženice Ane.

>> Šišljagić: Nije mi lako, ali nikome ništa nisam ukrao

Komentara 1

KU
kurslus
18:36 28.11.2015.

Oh, koja slučajnost. U jeku skupljanja potpisa za mandatara, istovremeno aktiviranje procesa protiv Bandića i HDSSB-a koji još nisu potpisali za Zoku. Kakvog li iznenađenja. Doktore Petrov?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije