Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transparency international Hrvatska:

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokazalo je odgovornost u obavljanju javnih poslova

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
15.06.2016.
u 18:30

Svakodnevne aktivnosti, javni nastupi i političko djelovanje moraju biti takvi da pokazuju visoku odgovornost dužnosnika i svjesnost da su u javnome djelovanju greške nedopustive, navodi se u priopćenju TIH-a

Transparency international Hrvatska (TIH) ocijenilo je da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Tomislava Karamarka pokazalo svojom odlukom što znači preuzimanje odgovornosti u obavljanju javnih poslova, prevencija te upravljanje potencijalnim sukobom interesa u konkretnoj situaciji.

Svakodnevne aktivnosti, javni nastupi i političko djelovanje moraju biti takvi da pokazuju visoku odgovornost dužnosnika i svjesnost da su u javnome djelovanju greške nedopustive, navodi se u priopćenju TIH-a.

Svaki pojedinac koji se prihvatio javnoga posla, prihvatio je i odgovornost da svojim aktivnostima izaziva posljedice za sve građane. Obavljanje javnih poslova odgovornost je i teret za svakoga pojedinca posebno u sadašnjim trenucima političkoga života i krize s kojom smo suočeni, ističe TIH.

Bez osobnog integriteta i poštenja pojedinaca nema odgovornog obavljanja javnoga posla, stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica TIH-a  Davorka Budimir. U zaključku se ističe da se članovi hrvatskoga društva moraju promijeniti i kao odgovorni građani, ali i kao dužnosnici, čije pozicije donose privilegije i odgovornost za učinjeno.

>>Povjerenstvo: Karamarko je bio u sukobu interesa. Privatni interesi mogu utjecati na njegovu nepristranost, ne može odlučivati o Ini

Komentara 9

AP
apolon
18:44 15.06.2016.

Sveukupni zakljucak ....medijska haranga u reziji jakobinskih postrojbi na koje je nasjeo mostic pokazala je da sva zlodjela koja su crnome marku stavljena na teret bila bespredmetna. Zasto..?

AP
apolon
18:57 15.06.2016.

Zato jer je povjerenstvo pronaslo sukob interesa na posve drugoj strani politickih interesa od prozvanih.Mozemo slobodno zakljuciti ...buduci da nije bilo realnog sukoba interesa crnog marka povjerenstvo je moralo pronaci nekakav sukob interesa da bi zadovoljilo mnoge appetite makar taj taj sukob interesa bio i na razini konkretnog misljenja a ne na razini cinjenja zlodjela.

BI
Binga01
18:40 15.06.2016.

Pa ti više ne postoje. I njihovi "belosvetski" tutori su ih otkantali. Od kuda sad oni daju izjave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije