Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije tri godine

Tragedija koju BiH i Hrvatska ne zaboravljaju: Osmero mladih izgubilo život na proslavi Nove godine

Foto: Pixsell/Večernji list
1/9
02.01.2024.
u 09:47

1.siječnja 2021. godine ostat će u srcima stanovnika Posušja zauvijek upisan kao dan tuge. Naime na taj dan osam je mladih ljudi preminulo od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom u vikendici u Tribistovu.

Četiri djevojke i četiri mladića otrovali su se ugljičnim monoksidom prvog dana 2021. godine, u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje. Ta strašna tragedija zavila je u crno Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Živote je izgubilo osmero mladih ljudi, redom 19-godišnjaci, Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

S njima je u vikendici, koju su iznajmili za proslavu Nove godine bio još jedan mladić koji je jedini preživio taj kobni doček, jer je ujutro morao na posao, pa nije ostao na spavanju. On je, prema policijskom izvješću, otišao u 3:30, dok su ostali planirali prespavati u vikendici kako bi ujutro kući krenuli odmorni. Na žalost, više se nisu probudili.

Prijateljima i roditeljima bilo je sumnjivo što im se nitko ne javlja ujutro nakon proslave dočeka Nove godine. Roditelji su uspjeli kontaktirati susjede pokraj vikendice, a jedan od njih je razbio prozor kako bi ušao u kuću. No kad je otvorio vrata ugledao je stravičan prizor. Osmero mladih, od kojih je većinu i poznavao, sjedilo je nepomično na kauču ili su pali na pod. Brzo mu je bilo jasno da nisu živi. Pozvao je policiju i hitnu pomoć koja je, kada je došla na mjesto nesreće, mogla samo konstatirati smrt.

VEZANI ČLANCI

Istražitelji su na mjestu događaja zatekli šest osoba u sjedećem položaju, a dva mladića ležala su na podu. Pretpostavlja se da su pokušali izići, ali do zaključanih vrata vikendice nisu uspjeli doći jer ih je otrovan plin relativno brzo ubio.

Proglašena je tada i trodnevna žalost u Posušju i Županiji, kao i dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini, a tri dana poslije i u Hrvatskoj. 3. siječnja 2021. godine dvoje mladih pokopano je u Posušju, a njih šestero dan ranije sahranjeno je u Rakitnu. 

VIDEO Posušje - Osmero mladih preminulo od posljedica gušenja plinom

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije