Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
azil u nemetinu

Tradicionalni božićni ručak - najljepši dan u godini za sve napuštene pse

Foto: Privatni album
1/5
23.12.2018.
u 19:28

Iz azila u Nemetinu stiže poziv, napetost 180 pasa koji željno iščekuje Osječanke i Osječane da im 26. donesu Božić u azil tolika je da jedva spavaju

Iz osječkog azila u Nemetinu stiže poruka i poziv udruge Pobjede, zovu vas da 26. prosinca dođete u njihov azil i donesete veselje za 180 četveronožnih stanovnika.

– Tradicionalni božićni ručak za pse u azilu i ove godine ima ambiciju prerasti u najljepši dan u godini za sve napuštene pse. Azil je okićen, sjaji ne samo kuglicama i nakitom, nego i nadom koja je prisutna iza svake kućice, visi sa svakog povodca i ogrlice, napetost 180 kerovaca koja željno iščekuje Osječanke i Osječane da im 26. donesu Božić u azil tolika je da jedva spavaju. Obećan im je najbogatiji ručak u godini i obećane su im šetnje. Sasvim dovoljno da njihova sreća ovih dana ne poznaje granice – piše u pozivu volonterki i volontera.

Foto: Privatni album/MailOnline

U srijedu, 26. prosinca, azil širom otvara kapiju već u 10 sati, dočekat će vas kuhanim vinom i čajem. I psi će spremno čekati, a šetati se možete do 13 sati, kad im je ručak. Mole da ponesete koju konzervicu ili ostatke svojih blagdanskih trpeza. Nakon što ih nahranite, volonterke azila počastit će vas veganskom sarmom. Ako budete raspoloženi, a psi će sigurno biti, možete u još jednu šetnju. Uz konzerve, pod azilski bor možete donijeti i neki drugi poklon, a najviše im treba povodaca za šetnju.

– Bit će to onaj dan o kojemu se još dugo priča, a najviše će se o njemu pričati u azilu. I to ne o tome tko je s kim došao, što je obukao, što je donio, već o tome kako ljubav stvarno ne poznaje granice. Kad je na jednom mjestu ima toliko puno, ona pomakne ograde azila pa sloboda, ponos, inat i ljubav ne stanuju više samo u knjigama ili pjesmama nego u Nemetinskoj 171a, otkud dalje kola čitavim našim gradom –  kažu volonteri.

Ključne riječi

Komentara 3

CR
crolega2
04:42 24.12.2018.

Govno jedno ako nemaš šta pametnije reći onda bolje začepi tu gubicu!

SE
senior
01:20 24.12.2018.

Kaj ste psetoljupci zaboravili da za BOŽIĆ morate nešto pripremiti i za štakore i miševe i oni vas čekaju kao i psi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije