Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapalili svijeće

Tovarničani se prisjetili žrtava ubijenih u agresiji

Tovarničani
Miroslav Flego
31.01.2014.
u 20:25

U Domovinskom ratu je ubijeno 72 Tovarničana i njihova imena uklesana su na spomen obilježje u središtu Matoševa rodnog mjesta i trajno podsjećaju na žrtvu koju su podnijeli

Mještani Tovarnika danas su kolonom sjećanja od središta mjesta do groblja Svetog križa gdje su paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća i molitvom odali počast svim poginulim i nestalim mještanima Tovarnika.

U Domovinskom ratu je ubijeno 72 Tovarničana i njihova imena uklesana su na spomen obilježje u središtu Matoševa rodnog mjesta i trajno podsjećaju na žrtvu koju su podnijeli. No, osim nekoliko zločinaca koji su osuđeni u odsutnosti za zločine što su ih počinili u Tovarniku među kojima je i ubojstvo tovarničkog svećenika Ivana Burika, do sada nitko nije odgovarao iako ima još živih svjedoka koji su identificirali počinitelje.

U spomen na 31. siječnja 1998. kada su na mjesnom groblju pokopani posmrtni ostaci 48 mještana iz masovne grobnice na groblju, svake godine na taj dan Tovarničani obilježavaju "Dan kada je Tovarnik plakao". U župnoj crkvi  Sv. Mateja apostola i evanđeliste, župnik Stjepan Vukovac služio je svetu misu za sve poginule i nestale mještane Tovarnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije