Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Srbije

Tomislav Nikolić: Bosna i Hercegovina teško može opstati

Tomislav Nikolić
Foto: DPA/PIXSELL
23.06.2014.
u 11:35

Srpski predsjednik dodao je i kako je RS ''višenacionalna sredina'', ali ''vi sad imate krajeve gdje se potpuno etnički mijenja struktura stanovništva i dobivate čiste teritorije''

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u sinoćnjem je intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske izjavio kako Bosna i Hercegovina teško može opstati, javlja Klix.ba.

Naglasio je kako on ne može "biti ni zaslužan ni kriv za ono što se događa u BiH".

– Uloga je Srbije da bude garant Daytonskog sporazuma, a to znači da očuva Republiku Srpsku. Ja ne mogu učiniti ništa da opstane BiH, ako to BiH ne želi. Ali, recite mi je li se za ovih 20 godina pojavilo ikakvo ljepilo da poveže BiH? Mislim da to ne postoji! Došlo je do daljnjeg razdvajanja stanovništva. Čini mi se da Hrvati polako idu, da su iza Mostara. Čini mi se da u Sarajevu više nema ni četiri ili pet posto Srba, možda i griješim. Čini mi se da je trend da Srbi napuštaju Sarajevo, kazao je Nikolić gostujući u emisiji "Aktuelno".

Srpski predsjednik dodao je i kako je RS ''višenacionalna sredina'', ali ''vi sad imate krajeve gdje se potpuno etnički mijenja struktura stanovništva i dobivate čiste teritorije''.

''Hoće li ta država koja se tako raslojava uspjeti opstati? Teško. Treba li pomoć Srbije? Kakva? Evo tu smo'', izjavio je Nikolić.

>> Skandal u Sarajevu: Dodik sjeo za vrijeme intoniranja himne BiH

Komentara 21

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:46 23.06.2014.

Srbi su davno raskrstili s Jugoslavijom, nakon što ih je NATO izbombardirao. Takve ideje se još samo uzgajaju s još nekim fikusima na Pantovčaku

MI
Milivoje
11:49 23.06.2014.

covek se zakleo za takve nade, zar ste zaboravili da je dao cetnicku zakletvu, e pa da znate,iza koze covjeka krije se nesto,ali to ne moze se kriti zauvjek

GA
garincha
11:49 23.06.2014.

Psi laju,karavane prolaze!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije