Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Karamarko o Milanoviću: On će se na kraju učlaniti u HDZ. A možda i u Most

Karamarko Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
17.12.2015.
u 14:23

Predsjednik HDZ-a smatra i da bi pregovori s Mostom mogli do utorka biti gotovi. "Mislim da hoće jer je hrvatskim građanima dosta ovoga. A i nama jer jedva čekam raditi konkretne stvari", rekao je

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da je od Nacionalnog vijeća dobio ovlasti donošenja zaključaka koje stavlja pred Predsjedništvo HDZ-a.

– Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o suradnji s Mostom, a nakon izbora Nacionalno vijeće mi je dalo ovlasti da pregovaram i donosim zaključke koje stavljam pred stranačko predsjedništvo – rekao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu člana Predsjedništva SDP-a Arsena Bauka kako Predsjedništvo HDZ-a nije smjelo donijeti odluku o suradnji s Mostom već to, po Statutu HDZ-a, treba Nacionalno vijeće.

Vezano uz pristanak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ". – On bi i na to pristao, a možda i u Most. Nevjerojatno je na što je taj čovjek sve spreman, postaje mi simpatičan u tom svom nesnalaženju. Jedino mi je nesimpatičan što je zajedno s svojom nesposobnom ekipom uništio hrvatsko gospodarstvo – istaknuo je. Dodao je i kako ne zna na što će Milanović sve na kraju pristati.

Predsjednik HDZ-a smatra i da bi pregovori s Mostom mogli do utorka biti gotovi. – Mislim da hoće jer je hrvatskim građanima dosta ovoga. A i nama jer jedva čekam raditi konkretne stvari – rekao je.

Istaknuo je kako HDZ za sada dualno pregovara s Mostom, a hoće li se otvarati prostor SDP-u puno ovisi o kolegama iz Mosta. – Ako dođe do takve situacije, o tome ćemo se i mi pitati. Ako bude riječ o nekoj ekstremnoj kvaliteti iz SDP-a kojoj bi se možda moglo dati prostora u izvršnoj vlasti za boljitak zemlje i stvaranje zajedništva te stvaranje atmosfere u kojoj se ljudi distanciraju od antagonizama koje Milanović dnevno isijava – naglasio je Karamarko. No, ustvrdio je kako u SDP-u nije vidio tu ekstremnu kvalitetu. Ponovio je i kako je HDZ sve o tome rekao u svom prethodnom priopćenju.

Karamarko nije želio odgovoriti na, kako je rekao, hipotetska pitanja hoće li razgovarati sa SDP-om ako ih Most prihvati kao partnere. – Razgovarat ćemo, ali to će morati biti čvrsti uvjeti. Sve su to hipotetska pitanja i sve su to nekakvi balončići od sapunice – kazao je.

Ponovio je i kako se, s obzirom na potrebe SDP-a za foteljama, osjeća kao u salonu namještaja. – Oni šeću tim salonom namještaja i gledaju si foteljice i kako koju spasiti ili zgrabiti. Doduše, neki manju jer nisu u mogućnosti da hvataju trosjede ili dvosjede, ali gledaju kakav štokrlić – rekao je. 

Nije želio komentirati izjave mostovca Tomislava Panenića kako bi željeli deset ministarstava za sebe kazavši kako nije korektno da s kolegama iz Mosta pregovara putem medija.

Naveo je kako putem medija ne želi slati poruke u kojima bi ih ograničavao u razgovorima s HDZ-om istaknuvši kako ti razgovori moraju biti dobrohotni, iskreni, u dobroj namjeri te otvoreni. – Ne bih s Mostom medijski ništa dogovarao – dodao je.  

>> Petrov premijer prve dvije, Karamarko druge dvije godine? 

>> Bolje vrabac u ruci... To je Karamarko shvatio prije Milanovića

Komentara 94

DA
dalmatinac1708
14:33 17.12.2015.

Milanović i vjerodostojnost=drveno željezo!

FO
ForeignLegion1987
14:29 17.12.2015.

ha ha ha ne bih se uopce zacudio,,,,kad bi mu gos karamarko ponudio mijesto premijera,,,milanovic bi bacio clansku partisjku knjzicu sdp-a kroz prozor,,,i onda bi nastavio pljuvati po sdp-u i pusicki,,,,eto upravo bi se to dogodilo,,on bi prodao mamu svoju za fotelju njega niti zanima sdp niti hrvatska samo fotelja,,,e moj narode imate li sta u glavi to vrijedi za one koji su dali glas ovo jeb i vijetru

IV
Ivopetokraka
14:32 17.12.2015.

Ostavio je pokradenu i zaduženu Hrvatsku, ostavio je kaos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije