Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak rasprave

Tomašić: "Da sam htjela, bila bih u HDZ-u, neka mi se Đapić ispriča"

Tomašić i Đapić na sudu (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
03.06.2011.
u 12:26

Đapića je Tomašić tužbom pozvala na odgovornost jer je doveo u pitanje njezinu saborsku mirovinu

- Anto Đapić je do 2005. radio super, a kada je postao gradonačelnik Osijeka, stvari su se izmijenile. Podredio je stranku Osijeku i ona je postala regionalna. Nikada mu ništa nisam proturječila ili govorila protiv njega sve do tada – izjavila je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić na Općinskom sudu u Osijeku, gdje je tužila bivšeg stranačkog šefa za klevetu i uvredu.

Njihovi su se odnosi dodatno zaoštrili kada se, nastavila je, kandidirala za predsjednicu HSP-a.

- Ljudi iz stranke su mi prenosili kako je Đapić rekao da sam produžena ruka HDZ-a – izjavila je.

Đapića je Tomašić tužbom pozvala na odgovornost jer je doveo u pitanje njezinu saborsku mirovinu. "Ona je dobila mirovinu na temelju posebne Vladine uredbe! Stoga ja pitam: Što je to ona odradila za HDZ?", izjavio je za jedan lokalni list u kolovozu 2009.

- Strašno me povrijedilo jer je time rekao da sam prodala svoj integritet i da me netko kupio, to nije u skladu s mojim stavovima – kazala je na sudu.

Na upit njezina odvjetnika Domagoja Rešetara je li ikada išta odrađivala za HDZ, odrješito je odgovorila - Ne daj Bože! Da sam htjela nešto odrađivati za HDZ, bila bih u toj stranci, a ne bih trošila vrijeme i novac govoreći drugima: "Molim vas, pustite da vam pomognem" – odgovorila je. Da ima pravo na mirovinu, kazala je, nije ni znala dok se nije požalila tajnici Sabora.

- Tužila sam se da otplaćujem tuđe kredite, vodim tribinu protiv ovisnosti, a ostala sam na cesti. U to vrijeme mi je kćer udario automobil, a sina su mi pretukli. Osjećala sam se izdano, toliko sam toga učinila za Hrvatsku, a za mene nitko ništa – rekla je.

Tajnica joj je tada otkrila da ima uvjete za mirovinu jer je Hrvatska potpisala ugovor s Kanadom o priznanju radnog staža. U mirovinu je otišla, pojasnila je, na temelju jednog saborskog mandata, svoje dobi te oko 18 godina staža u Kanadi.

- Imamo 25.000 kuna mjesečnih primanja iz Kanade jer tamo posjedujemo nešto zemlje i suprug dobiva mirovinu. Meni saborska mirovina ne znači puno u životu da moram nekome nešto odrađivati – poručila je.

- Samo tražim da mi se, ako je to rekao, ispriča, ništa više – istaknula je.

Ustvrdila je i da protiv Đapića nikada nije govorila u medijima, na što je obrana priložila novinske tekstove iz kojih je, kako tvrde, vidljivo suprotno.

Njezinim je svjedočenjem, pak, izuzetno zadovoljan bio počasni šef pravaša.

- Žao mi je što se našla uvrijeđena tekstom u kojem je samo jedna moja rečenica. Smatram da je ona danas potvrdila sve što sam dao u svom iskazu. Ovaj spor nije bio ni potreban – komentirao je. Nikada nije ni rekao, dodao je, da je Tomašić nezakonito stekla mirovinu.

- Držim da je otišla u mirovinu legalno, kao što sam i ja. Dakle, ne može biti moja mirovina nemoralna, kako su oni govorili prije toga, a njezina moralna. Ako je ona otišla legalno, što jest, onda sam i ja, i obrnuto - zaključio je.

Komentara 32

ZV
zvonimir13
07:41 07.06.2011.

Pravaši ujedinite se ,koji Vam je,idemo svi pod istu kapu,30% mandata je u tom slučaju naših,razjedinjeni idemo na \'bubanj\'.kome je to u interesu?

OB
-obrisani-
12:54 03.06.2011.

Kakve su to...Posebne Uredbe Vlade.....za mirovine ???? . neka Ruža,,,,i ta....lopovska Vlada....objasni.... . došla iz Kanade....ima 25.000 mjesećno....i mi joj plaćamo mirovinu.....ZAŠTO ?? . pa što je ovo ????.....Kakva je ovo Država ????.....to je gore od cirkusa !!!!

OB
-obrisani-
12:56 03.06.2011.

Poštovana gospođo Ružo......evo . Ja vam se ispričavam što ste dobili mirovinu....bez veze i bez razloga... . ...molim vas nemojte se ljutit...plizzzzzzzzzzzzzzz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije