Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravaši

Tomašić: Ako Gotovinu osude treba povući zakon o oprostu

ruža tomašić (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
02.04.2011.
u 13:01

Zvonko Bušić je dodao da Gotovina sigurno neće doći u Hrvatsku prije izbora jer to mnogima ne bi odgovaralo

Ukoliko general Gotovina bude osuđen naša stranka će pozvati hrvatsku Vladu da puste sve hrvatske branitelje iz zatvora, da se obustave svi procesi koji se vode protiv njih i da se povuče zakon o oprostu ili aboliciji jer jedino tako možemo dokazati da smo bili žrtve a ne agresori – kazala je Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević na konferenciji za novinare u Kutjevu.

Dodala je da Hrvatska nije ništa učinila da bi pomogla našim generalima u Haagu. Mišljenja je da se uopće nije smjelo dopustiti da se bilo kome sudi za Oluju koja je bila oslobodilačka akcija. -Ni jedna država ne bi dopustila ono što je dopustila naša, a to je da se sudi žrtvi, a ne agresoru – poručila je Tomašić.

Zvonko Bušić je dodao da Gotovina sigurno neće doći u Hrvatsku prije izbora jer to mnogima ne bi odgovaralo. Pretpostavlja da će general biti osuđen, a da će nakon toga slijediti žalba.

– Najveća tragedija će biti ako oslobodilačka akcija Oluja bude proglašena zločinačkom. Hrvatski narod je pao onog trenutka kada je dopustio da se general Gotovina progoni i da ga se uhapsi i odvede u Haag, tu smo mi trebali pokazati dostojanstvo i stati uz njega. Ovo je prvi puta da jedna pobjednička vojska nije imala svojih junaka, nego je najveći simbol obrane naše domovine otišao na stup srama – istaknuo je Bušić

Predsjednica Tomašić se osvrnula i na prekrajanje izbornih jedinica te kazala da su vladajući toliko energije uložili u rad za dobro hrvatskih ljudi protekle četiri godine sada im ne bi trebala tolika energija za smišljanje kako dobiti izbore.

– Što se nas tiče mi mislimo da ćemo dobro proći bez obzira na granice izbornih jedinica – poručila je Tomašić.

Komentara 53

OB
-obrisani-
18:19 02.04.2011.

ma ne lupetajte gluposti.....ratni zločinci i nisu abolirani...samo učesnici koji nisu učinili zločine

OB
-obrisani-
16:50 02.04.2011.

Zraki ... zabij se u neku rupu dok nisi dobio po toj odvratnog gubici... Komentiraj svoje smradove: Šešalja i ostalu stoku... Tko je tebe okotio da mi je znati Neka nepoznata vrsta životinje?

DO
doktorica
17:46 02.04.2011.

ratni zločin ne zastarjeva,nema oprosta za zločince!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije