Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ NJEMAČKE

Toliko puta se loše parkirao da je ostao bez vozačke, a onda ga se 'dočepao' sud

Sisak: Na parkiralištu kod Gradske tržnice subotom prijepodne teško se nalazi slobodo mjesto za parkiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
21.11.2022.
u 20:45

Muškarac koji je izgubio vozačku naveo je da su prekršaje s tri vozila registrirana na njega počinile druge osobe, te da je profesionalno ovisan o vozačkoj dozvoli.

Svi oni kojima ne ide parkiranje i 'zaradili' su veliki broj prekršaja zbog toga mogli bi ostati bez vozačke dozvole, barem u Njemačkoj. Upravni je sud u Berlinu donio odluku prema kojoj su ustvrdili da je vozač koji je u godinu dana imao više od 150 prekršaja parkiranja nesposoban je za vožnju i može mu se oduzeti vozačka dozvola.

Na taj način, odbili su tužbu muškarca protiv oduzimanja vozačke dozvole od strane Državnog ureda za civilnopravne poslove.

Prema podacima suda, ured je u srpnju 2021. doznao da su protiv tog muškarca u godinu dana vođena 174 prekršajna postupka zbog prometnih prekršaja. Riječ je o 159 prekršaja parkiranja i 15 prekršaja prekoračenja brzine, piše Fenix-magazin.

Nakon saslušanja tužitelja, vlasti su mu oduzele vozačku dozvolu. Muškarac koji je izgubio vozačku naveo je da su prekršaje s tri vozila registrirana na njega počinile druge osobe, te da je profesionalno ovisan o vozačkoj dozvoli.

Upravni sud to nije prihvatio njegove teze te su naveli da je Ured s pravom pretpostavilo da je tužitelj nepodoban.

Iako se lakši prekršaji u cestovnom prometu uglavnom ne uzimaju u obziro pri ocjeni sposobnosti za vožnju, to je drukčije ako vozač “očito ne želi” poštovati određene propise u interesu urednog javnog prometa. Upravo je broj prekršaja izazvao sumnju u podobnost tužitelja.

Sud je naveo kako nije nije važno jesu li i članovi obitelji odgovorni za prometne kazne. Svatko tko iz brojnih obavijesti sazna da ljudi koji svojim vozilom kontinuirano krše prometne propise, a ništa ne poduzimaju, pokazuje “karakterne mane”, navode.

Muškarac žalbu na presudu može podnijeti Višem upravnom sudu Berlin-Brandenburg.

VIDEO: U tri mjeseca očinski dopust koristilo gotovo šest tisuća muškaraca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije