Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud o izručenju 10. travnja

Todorić se preselio u stan od 65 kvadrata u elitnoj četvrti

Ivica Todorić
Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL
07.04.2018.
u 10:03

Ivica Todorić promijenio svoju londonsku adresu, sada je u stanu od 65 četvornih metara u Belgraviji, prestižnoj četvrti gdje žive mnoge slavne osobe

Ivica Todorić morat će se pojaviti na sudu u londonskom Westminsteru 10. travnja, kada počinje dvodnevna rasprava o hrvatskom zahtjevu za izručenje, potvrđeno nam je s engleskog suda. Kako dodaju, odobren je zahtjev da se videovezom iz inozemstva podnesu dokazi, odbijajući specificirajući o čemu je točno riječ, ali je pretpostaviti da je riječ o DORH-u.

U ulazu poznata škola golfa

Todorić, koji živi u Londonu, gdje se početkom studenoga prošle godine predao policiji nakon što je Hrvatska za njim raspisala tjeralicu te je potom na Sudu u Westminsteru pušten da suđenje čeka na uvjetnoj slobodi, na raspravu će doći s nove adrese. Prema našim informacijama, Todorić je promijenio stan te se preselio na novu adresu u vjerojatno najprestižnijoj londonskog četvrti Belgravia. Stan u kojem je službeno prijavljen površine je 65 četvornih metara i sastoji se od dnevne i spavaće sobe. Nova adresa nalazi se u rezidencijalnom dijelu te četvrti, u blizini jednog od parkova. Blok je s jedne strane omeđen Hyde Parkom, a s druge vrtovima Buckinghamske palače. Uz niz povijesnih ličnosti koje su živjele upravo u tom bloku, a jedan od njih je i unuk premijera Winstona Churchilla, ta je lokacija privlačna i novim bogatašima, primjerice Romanu Abramoviču.

Na stranicama agencije koja iznajmljuje i prodaje stanove u tom bloku i koja je imala Todorićev stan u portfoliju, stoji da se nenamješten stan slične veličine tjedno iznajmljuje za 435 funti (oko 3700 kuna), a namješten za 800 funti (oko 6800 kuna). Gotovo isti stan, ali u lošem stanju, na tržištu stoji 1,195.000 funti (oko 10,180.000 kuna). U usporedbi sa susjedima, Todorićev stan je skroman, no adresa je više nego prestižna. Štoviše, za adresu u Belgraviji kaže se da je “trofejna adresa”, u kojoj danas sve više dolaze bogati stranci. Todorićevi su susjedi bili ili još jesu bivša premijerka Margaret Thatcher, George Soros, Mick Jagger, nogometni treneri José Mourinho i Sven-Goran Eriksson, književnica Virginija Woolf, glumci i glumice, poput Joan Collins, Michaela Cainea, Lawrencea Oliviera te dva filmska James Bonda – Sean Connery i Roger Moore – ali i tvorac fiktivnog agenta, pisac Ian Fleming. Inače, Seana Conneryja bi mogao i sretati u svom ulazu jer je glumac pohodio poznatu školu golfa na istoj adresi. Naime, u podrumu zgrade nalaze se tereni za vježbanje, gdje su vještinu brusili i glazbenik Bryan Ferry, susjed iz Belgravije Christopher Lee, nogometaš Gianluca Vialli, glumac Telly Savalas...

Ipak, Todorić se nije daleko maknuo od prve adrese – udaljenost između njih manja je od tri kilometra i dijeli ih jedna stanica podzemne željeznice – pa se i dalje svakog ponedjeljka, srijede i petka između 16 i 18 sati mora javljati u policijsku postaju Kensington.

Mjere osiguranja još vrijede

Kako su nam potvrdili iz Ureda glavnog tužitelja za Englesku i Wales, uz uplaćenu jamčevinu od 100 tisuća funti i obvezno prebivalište, i dalje su na snazi mjere osiguranja uvjetne slobode – i supruga Vesna i Ivica Todorić morali su predati putovnice i osobne iskaznice, s tim da supruga može zatražiti dozvolu za putovanje. Todorić pak ne može i ne smije napuštati Englesku i Wales, mora nositi elektronički dojavljivač svaki dan između ponoći i 3 sata te 24 sata na dan imati uključen mobitel.

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
10:14 07.04.2018.

A kada će doseliti u onaj manji , od par kvadrata, u Remetincu ?

EO
Eolcrocop
10:22 07.04.2018.

ne radi se o rock zvijezdi nego ogrezlom kriminalcu koji je učinio veliku štetu državi i građanima. Stoga je pisanje ovog tipa deplasirano i neukusno.

Avatar Matija22
Matija22
10:19 07.04.2018.

pametni su englezi uzmu stranom tajkunu nešto love šta ima u ta 3-4 mjeseca i deportiraju lopova u nazad u svoju zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije