Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martina Dalić:

'Todorić se iracionalno ponaša, izgubio se u svojim kombinacijama'

Martina Dalić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
05.06.2017.
u 10:40

Pojedini sudionici u ovom procesu sve jasnije i cjelokupnoj javnosti otkrivaju i svoje prave namjere i svoje pravo lice, rekla je ministrica

Ministrica gospodarstva Martina Dalić rekla je da današnji potez Ivice Todorića, koji je odbio dati ostavku u Nadzornom odboru Konzuma, vidi kao nastavak njegova iracionalnog ponašanja u kojem se u velikoj mjeri izgubio u svojim kombinacijama.

– Proces izvanredne uprave pokrenut je na zahtjev tadašnje uprave Agrokora predvođene gospodinom Todorićem i cjelokupni proces usmjeren je na zaštitu poslovanja Agrokora, stabiliziranje gospodarstva i naplatu vjerovnika. Ovaj događaj zorno pokazuje da su potpuno lažne i pogrešne bile procjene da se procesom izvanredne uprave štiti Todorić – rekla je Dalić, koja je uvjerena da ovaj događaj neće utjecati na restrukturiranje.

– Proces izvanredne uprave ići će svojim tijekom i na način kako je planirano, a pojedini sudionici u ovom procesu sve jasnije i cjelokupnoj javnosti otkrivaju i svoje prave namjere i svoje pravo lice – rekla je Dalić.

Vladin izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak rekao je danas da Todorić ostaje u NO-u jer nije htio dati ostavku, a jedan dioničar, predstavnik Agram grupacije, glasao je protiv njegova opoziva.

– Todorić očigledno nije želio dati ostavku, a u tom nastojanju podržao ga je i jedan od manjinskih dioničara. Koji su njegovi motivi i razlozi, naravno, ne mogu spekulirati, ali taj isti dioničar u Agrolaguni nije htio imenovanje revizora inozemnog glasa. Na ovaj se način postupno razotkrivanju sudionici u procesu – rekla je Dalić.

Dalić je također rekla da se poslovanje Konzuma oporavlja i broj kupaca raste, što je, prema njenu mišljenju, rezultat izvanredne uprave.

Komentara 20

DU
Deleted user
10:55 05.06.2017.

Pukla ljubav između hdza i Toze . Stranka koja ga je stvorila odbacuje ga kao zadnje smeće kao tolike prije njega. Mali problem je jedino što će nas koji smo sve to pasivno promatrali sve skupa preskupo koštati.

BL
bljak007
11:28 05.06.2017.

Aha, drugim riječima, znači svi privatnici koji su upali u financijske probleme, i ne mogu financirati svoje obaveze, i prijete ovrhe, javit će se vladi i oni će rješavati probleme, neće im ništa biti ovršeno, iako je ovršni zakon protu ustavni, i nikakva imovina im neće biti blokirana!. Lex obrtnici.

JO
josipkucko59
11:05 05.06.2017.

drugarice dalic a zasto mu nije blokirana imovina zasto nije pokrenuta istraga protiv njega stitite ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije