Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ČELNIK AGROKORA

Todorić: Pokrenut ću postupke protiv skupine Borg, njihovih nalogodavaca te ruskih banaka SBER i VTB

Zagreb: Ivica Todorić nakon izlaska iz suda dao izjavu okupljenim novinarima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.06.2022.
u 12:51

Kako bi se kriminal i korupcija opravdali, vlast već godinama u javnosti plasira užasavajuće neistine, te politički prisiljavala frivolne sudske postupke zasnovane na malicioznim konstrukcijama, kaže Todorić

Ivica Todorić, bivši čelnik Agrokora, pokrenut će postupke protiv tzv. skupine Borg, ali u Americi i Velikoj Britaniji. Razlog za to je jer su, kaže, od 2017. do 2022., svi sudski postupci protiv njegove obitelji, suradnika i prijatelja odbijeni od strane sudova, ali je on i dalje pod policijskim pritiskom. Naime, DORH je nedavno ponovno podigao optužnicu u slučaju Agrokor, a njome se Ivica Todorić i još 14 osoba terete za niz financijskih malverzacija kojima je Agrokor oštećen za 1,2 milijardu kuna, dok je Todorić sebi pribavio imovinsku korist od 923,6 milijuna kuna.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Spreman sam na posljednji korak u borbi za istinu vezano uz aferu Agrokor.

U svjetlu potpune kontrole DORH-a od strane korumpiranih političkih poluga u Republici Hrvatskoj, odlučio sam:

  • Pokrenuti u kratkom roku postupke u Americi i Velikoj Britaniji protiv članova kriminalne grupe „Borg“, njihovih nalogodavaca, te ruskih banaka SBER i VTB – entiteta pod međunarodnim sankcijama.
  • Isto tako podnjeti ću odštetne zahtjeve u milijardama kuna.

Postupci će biti vođeni od strane afirmiranih bivših javnih tužitelja navedenih država a koji su ZASNOVANI NA VEĆ OBAVLJENIM DETALJNIM PRAVNIM ANALIZAMA dostupne dokumentacije a koja sugerira da su gore navedeni kao udruženi klan stajali iza otimanja privatne imovine i teških kršenja kaznenog prava.

Detalji kaznenih postupaka pokrenutih od strane mojih zastupnika će biti dostupni široj javnosti u mjeri dozvoljenoj po primjenjivom pravu. Ali već sada je sigurno da će u naredna dva tjedna biti važnih informacija.

Hrvatski Ustav naše domovine počinje riječima: „U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.“

Unatoč tome, mi živimo u vremenu u kojem nekolicina kontrolira bezvlašće, dok se narod oprašta od svoje djece koja bježe u inozemstvo da bi imala malu nadu dostojanstvenog života. I dok siromaštvo postaje pravilo za tisuće obitelji, novac i imovina hrvatskog naroda se dijele između uzurpatora vlasti i njihovih suradnika po svijetu.

Reći „NE“ zloupotrebi moći i kriminalnim skupinama izgleda zastrašujuće ako se sagledaju poluge represije.

Međutim, to je jedino rješenje.

Moja obitelj, suradnici i prijatelji se nalaze pod stalnim pritiskom policijske države, uzurpiranog DORH-a i manipuliranih medijskih izvještaja od trenutka od kada smo rekli „NE“ bezvlašću, korupciji i kriminalu.

DOVOLJNO ZA PROGON moje djece i unučadi je bilo to što kao direktor kompanija (koje su u svom sustavu zapošljavale preko 60 tisuća ljudi) nisam bio spreman potpisati uništenje i protupravni prijenos moje privatne imovine na kriminalne grupe i ruske banke koje su pod međunarodnim sankcijama.

Kako bi se kriminal i korupcija opravdali, vlast već godinama u javnosti plasira užasavajuće neistine, te politički prisiljavala frivolne sudske postupke zasnovane na malicioznim konstrukcijama.

Od 2017. do 2022., svi sudski postupci protiv moje obitelj, suradnika i prijatelja su odbijeni od strane sudova.

Izražavam svoju građansku zahvalnost profesionalnosti onom djelu sudova koji su se suprotstavili uzurpaciji moći i vlasti, te sude po pravu i PRAVDI.

U svakoj pravnoj državi, navedene odluke sudova bi stavile točku na ovu temu, i prebacile se na one koji su doista počinili kaznena djela po primjenjivom pravu – ali to ne vrijedi u slučaju Hrvatske, države u kojoj se mali broj moćnika bori za opstanak na vlasti koji ih štiti od kaznenih postupaka.

Iz tog razloga je, po navodima medija, prošlog tjedna, ponovo pokrenut isti postupak koji je već prethodno odbijen od stane sudova.

Bacaju prašinu u oči narodu i rasipaju novac od poreza!"

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:04 29.06.2022.

Dok je išlo, Todorić je mogao sve. Da je vjernik znao bi da to neće biti dobro. Ali Boga se Todorić ne boji. Siše i male ljude i firme, ne plaća im po zakonu već ima svoje uvjete i mnoge tjera u propast. Nabavio si je i otok kod Rogoznice. I dvorac. Pritisnuo i medije da o njemu stalno pišu pozitivno, ili nema reklama. I stiže kazna u obliku kojeg nije niti sanjao. Uslišene su molitve prevarenih i prezrenih Todorićevih dobavljača. Duboke su, stare i neraskidive veze gospođe Dalić, gospodina Plenkovića i odvjetnika iz grupe Borg. Todorić je sam tražio lešinarske fondove iz Amerike koji su mu dali kredite s visokom kamatom i svaki mjesec sve višom. Koju nije mogao platiti. Sam je navukao na sebe bijes neba i gramzive hrvatske prijatelje vlasti i partije. I tu je kraj.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:16 28.06.2022.

Stari moj, pomiri se sudbinom kao i Pevec. Moćniji igrači od tebe su u igri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije