Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović o presudi za Fimi mediju:

'To s Plenkovićem nema veze. Tajming je neobičan, kao da ih je netko ucjenjivao'

Slavko Midzor/PIXSELL
15.10.2021.
u 09:53

Presuda je očito napisana ranije i čuvana je u otpremi. Netko je donio tu odluku, nije kotlovničar, kazao je

Danas se održala svečana akademija u povodu 30. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Na njoj su sudjelovali predsjednik Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj te drugi vojni i civilni državni dužnosnici.

Milanović je komentirao presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media. 

"Vrhovni sud potvrdio je skoro sve. Jednu osobu je oslobodio. To s Plenkovićem nema veze, ali s nekim ljudima koji su tada bili ima veze, to je njegova stvar", kazao je.

"Tajming je neobičan, kao da ih je netko ucjenjivao. Nije cijelo pravosuđe HDZ-ovo. Presuda je očito napisana ranije i čuvana je u otpremi. Netko je donio tu odluku, nije kotlovničar. Treba pitati s kojim motivima. Dan, dva prije imenovanja novog predsjednika Vrhovnog suda je objavljena", kazao je. 

Vrhovni sud i izbor predsjednika

"Je li trebalo toliko trajati? Ne, to se moglo riješiti za mjesec dana. Trajalo je dugo zato što neki ljudi imaju svaki put filozofiju nultog zbroja – ili dobivam sve ili gubim sve. Ja to ne vidim kao svoju pobjedu, ja ovo vidim kao mogućnost da neke stvari funkcioniraju bolje", dodao je.

Ponovno se dotaknuo Vrhovnog suda i presude za Fimi mediju

"Naveo sam vam primjer, datum objave presude, drugostupanjske presude u slučaju HDZ-a. Da sam član HDZ-a, ja bih time bio revoltiran. Kada napišeš presudu i onda je čuvaš u ladici, očito nešto pokušavaš iskamčiti. Ne znam je li ovo u obranu HDZ-a. Ne znam, ali je svakako u obranu poštenja", kazao je.

Na pitanje što misli o izjavi Plenkovića koji je dao naslutiti da su možda neke njegove izjave utjecale na presudu kazao je: 

"Ja sve radim da spriječim ovakve vrste infantilnog optuživanja. Otpočetka sam rekao da neću podržati nikoga na Vrhovnom sudu. Ja bih očekivao suprotno, da pogoduju HDZ-u, a oni su napravili suprotno. Treba pročitati presudu. Sud je u onom činjeničnom supstratu zapravo potvrdio sve ono što je ustanovio prvostupanjski sud, osim kod jedne osobe koju je oslobodio. Malo je kazna preinačena. Baš je zanimljiva ta logična akademija Plenkovića. Ja sam taj koji je kritizirao Vrhovni sud, a on je sve činio da im podilazi... Vidite kako se to ne isplati u životu, kada imate posla s gorima od sebe. To smatram zabrinjavajućim – da se temporalno manipulira s presudama, napišeš je i držiš je u podsuknji".

Izbor ravnatelja HRT-a

"Rekao sam da je zadnji ravnatelj završio u istražnom zatvoru. On je bio politički izbor HDZ-a. Točka. Kao što je moj izbor bio –  i to nisam tajio – da je to bio gospodin Radman, da je radio bez ikakvog političkog utjecaja. Dolazimo do one crte koja je utkana u beton, a to je utjecaj HRT-a u kreiranju javnog mišljenja u dnevnoj politici. On je zastario, neprihvatljiv, pogrešan i to bi trebalo uzet' i ostavit' HRT-u – ono što druge televizije ne rade", kazao je. 

"Nitko se ne bori za HRT zbog poljoprivredne emisije, nego zbog dnevne politike", kazao je. 

Intervencija Vlade u cijene goriva

"To podržavam, to ima svoju cijenu. Država će se odreći jednog dijela. Nadam se da će se to smiriti i da treba planirati dugoročno i da onaj tko vodi državu mora razmišljati o sebi", kazao je. 

 

 

Komentara 63

DU
Deleted user
10:24 15.10.2021.

Paa, predsjednik ili dobro glumi ili se promijenio za 80% od kada je bio premijer Kukuriku vladi. Sada je u lice svima rekao potpunu istinu i pravedno se postavio, koliko god puta sam imao kritiku za bivši rad, sada kapa do poda, ne mogu lagati.

AT
ATG
11:22 15.10.2021.

Gospodin Radman je radio bez ikakvog političkog utjecaja? Stvarno mu je sve gore i gore.

TO
tomotomo
11:19 15.10.2021.

Kad će jednom suditi sljednicu Kp, za pomor Hrvata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije