Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:

'To ne radi ni jedna zemlja u EU, ne treba intervenirati u nešto što bi donijelo štetu'

Vilim Ribić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
23.04.2020.
u 19:46

Nitko sa strane Vlade nije inzistirao na riječi smanjivanje. Ali ne raspravljamo o investicijama ili javnim nabavama nego plaćama, kaže Vilim Ribić

Završio je sastanak sindikata javnih i državnih službi s predstavnicima Vlade, ministrima Zdravkom Marićem, Tomislavom Ćorićem i Josipom Aladrovićem.

Na sastanku se razgovaralo o mogućim uštedama u javnim službama, odnosno rezanju plaća, dodataka i koeficijenata.

– Ako je nešto nužno, nemojmo to zvati solidarnost nego nužnost, nitko neće dopustiti štetu interesa za Republiku Hrvatsku – rekao je sindikalist Vilim Ribić nakon sastanka te istaknuo da je bilo različitih mišljenja, piše dnevnik.hr.

– Bilo je rasprave o ekonomskoj svrhovitosti intervencija u plaće u javnom sektoru. Pitanje je kome i kada bi se to moglo očekivati. Stajalište sindikata je da ovo nje trenutak koji pokazuje ijednim indikatorom da je smisleno intervenirati u plaće i da je to isplativo i da tu ima neke žrtve koja ima smisla. Nitko sa strane Vlade nije inzistirao na riječi smanjivanje. Ali ne raspravljamo o investicijama ili javnim nabavama nego plaćama. To ne radi ni jedna zemlja u EU, svi stručnjaci upozoravaju da je to kontraproduktivno. Ali sindikati su naglasili da sada nije trenutak, ali ne isključujemo da bi mogao biti trenutak, a onda ćemo svi skupa sjesti i još jednom razmisliti, ne treba intervenirati u nešto što bi samo donijelo štetu – rekao je Ribić.

Stjepan Topolnjak, predsjednik samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi kaže da je smanjenje plaća neprihvatljivo.

– Druge države povećavaju plaće tim sektorima, a kod nas, ako bi se išlo na smanjivanje apsolutno je to za nas neprihvatljivo – rekao je Stjepan Topolnjak.

VIDEO Kako će izgledati život nakon koronavirusa? "Nema više rukovanja, ni sastanaka.."

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar kenshi
kenshi
20:08 23.04.2020.

Ni jedna zemlja u EU ima toliko izmišljenih „radnih mjesta“ kao Hrvatska u javnom sektoru.

DU
Deleted user
20:10 23.04.2020.

Najveca steta ste vi Ribicu i takvi poput vas. Treba vas sve protjerati na Goli otok, jer samo stetu RH i narodu koji zive u RH cinite. Sramite se!

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
19:59 23.04.2020.

U svakoj normalnoj zemlji bi ovakvi ko Ribič već bili javno osuđeni na smrt i strijeljani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije