Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imena i prezimena

Tko su žrtve krvavog pohoda Andreasa Behringa Breivika

Žrtve Breivika u norveškom masakru (1)
Foto: Bild
1/6
26.07.2011.
u 13:46

Svi oni poginuli su bježeći od okrutnog ubojice te pokušavajući zaštititi svoje prijatelje i djecu nakon eksplozije u središtu Osla

Dok traje identifikacija žrtava strašnog masakra norveškog ekstremista Andreasa Behringa Breivika, u medijima su osvanule fotografije i imena nekoliko žrtava njegova krvavog pohoda, prenosi slovenski list Večer.

>>Hrvatski forenzičari nude pomoć Norvežanima

Službeni podaci pokazuju da je pobješnjeli Breivik u svom ludilu ubio 76 ljudi, većinom mladih koji su sudjelovali u ljetnom kampu vladajuće radničke stranke na otoku Utoyi. Svi oni poginuli su bježeći od okrutnog ubojice te pokušavajući zaštititi svoje prijatelje i djecu nakon eksplozije u središtu Osla.

Odvjetnik monstruma: On je lud! Neću ga braniti ako se ne podvrgne testovima
Inače, odvjetnik norveškog manijaka Andersa Behringa Breivika izjavio je da može samo zaključiti da je njegov klijent vjerojatno lud i da je bio zbunjen kad je baš njega izabrao da ga zastupa.

Odvjetnik Geir Lippested inače je član laburističke stranke, čiju je mladež Breivik masakrirao na otoku Utoyi, a najavio je da će ga prestati zastupati ako odbije podvrgnuti se psihološkim testovima.

Breivika je opisao kao vrlo hladnu osobu. Odvjetnik je također otkrio da je osim dvije ćelije u Norveškoj Breivik spominjao i veze izvan Norveške, u što policija zasad ne vjeruje.

Jedan od razloga zašto mu u ponedjeljak nije bilo dopušteno saslušanje pred javnosti jest taj da ne bi davao signale drugim suradnicima.

Policija pod kritikama, tužitelji traže mogućnost za veću kaznu od maksimalne
U međuvremenu ministar unutarnjih poslova Norveške Knut Storberget pokušava ublažiti kritike koje trpi policija jer im je dugo trebalo da stignu do otoka. Breivikov je odvjetnik otkrio da se njegov klijent čudio kako ga nitko ranije nije zaustavio. Također, otkriveno je da su norveške sigurnosne službe imale na svom popisu Breivika nakon što je kupio 5 tona gnojiva u Poljskoj, ali ubrzo nakon toga su procijenili da nije opasan!

Tužitelji inače istražuju mogućnost da optuže Breivika za zločine protiv čovječnosti, za što bi kazna mogla iznositi 30 godina zatvora, umjesto trenutačne maksimalne kazne od 21 godine zatvora.

Komentara 42

FL
flok
17:56 26.07.2011.

h**eš europu - bolje je svugdje drugo - amerika , azija j

CA
campa
16:31 26.07.2011.

Kako komentirati pohod bolesnog uma.Iskrena sučut svima koji su izgubili najmilije i cijelom Norveškom narodu.

HD
hrvatska država
18:51 26.07.2011.

Europljani su najtolerantniji ljudi na svijetu, ali zar da dozvole da im stranci oduzmu domovinu??? Zašto bi to učinili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije