Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasajte u anketi

Tko je sve u stručnom žiriju: Biramo gospodarstvenike i gospodarske događaje koji Hrvatsku čine boljom

storyeditor/2023-11-07/PXL_061222_97289512.jpg
08.11.2023.
u 09:16

Pri nominaciji i izboru žiri je vodio računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh

Večernji list i Poslovni dnevnik kao najrelevantniji i najutjecajniji medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom, svjesni svoje uloge u društvu, i ove godine organiziraju izbor Gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine. Stručni žiri, pred kojim stoje dva važna zadatka - izbor Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine, ali i nominiranje pet najboljih gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja, koji su ponuđeni na glasanje čitateljima, renomirani su novinari i urednici te vodeći stručnjaci, čelnici gospodarskih udruženja i znanstvenici s polja ekonomije. Na čelu žirija je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista. Njegova kolegica Ljubica Gatarić je jedna od najupućenijih gospodarskih novinara u Hrvatskoj koja osobno poznaje većinu nominiranih poduzetnika, a i svjedok je nastanka i razvoja velikog broja poslovnih sustava čiji se čelnici natječu za titulu.

Poslovni dnevnik, najrelevantnije dnevne poslovne novine u zemlji, u žiriju predstavljaju glavni urednik Vladimir Nišević, izvršni urednik Mladen Miletić te dugogodišnja novinarka Marija Brnić. Ivan Hrstić urednik je gospodarstva na utjecajnoj regionalnoj televiziji N1 te stalni kolumnist Večernjaka. Saša Ćeramilac dugogodišnji je televizijski i radijski novinar i urednik. Trenutno mu je matična redakcija globalna kabelska televizija Al Jazeera. U žiriju su i Željko Kardum, nekadašnji glasnogovornik Zagrebačke burze, danas gospodarski komentator i urednik na Hrvatskoj radioteleviziji, Boris Mišević, reporterska perjanica RTL-a, s velikim iskustvom u gospodarskom novinarsku, Marko Biočina, vrsni gospodarski novinar i urednik, član tima središnje informativne emisije Nove TV, gdje najčešće prati gospodarske, energetske i financijske teme.

Članovi žirija su i čelnici strukovnih gospodarskih udruga, sveučilišni profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Luka Burilović je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK), a Irena Weber glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Članovi žirija su i dekani ekonomskih fakulteta u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, izv.prof.dr.sc. Sanja Sever Mališ, izv.prof.dr.sc. Vinko Muštra, prof.dr.sc. Boris Crnković i prof.dr.sc. Saša Drezgić te predsjednik Hrvatskog društva ekonomista prof.dr.sc. Darko Tipurić.

Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili pojava presudno i na pozitivan način utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu. Pri nominaciji i izboru žiri je vodio računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Svaki član žirija predlaže po pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja koji su obilježili 2023. godinu, a titulu će ponijeti osoba odnosno događaj s najvećim brojem bodova. Pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja s najvećim brojem bodova žirija ponuđeni su na glasanje i čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Kako glasati?

Glasati možete putem SMS-a na broj 666 705 (upišite ključnu riječ GOSP te broj osobe/događaja kojem dajete svoj glas. Npr. ako glasate za osobu pod rednim brojem 1, poruka glasi GOSP01). Glasati možete i telefonskim pozivom na broj 060 888 300 (cijena 3,75 kn/0,50 € iz fiksne ili 5.05 kn/0,67 € iz mobilne mreže). Cijena SMS-a iznosi 3,72 kn / 0,49 € (uključen PDV). Glasati možete do 30. 11. 2023. do kraja dana. Operator usluga s dodanom vrijednosti: MOJ TELEKOM D.O.O., TRG KREŠIMIRA ĆOSIĆA 11, ZAGREB, MB 02497913, TEL. 01/3659-058

Foto: VL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije