Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aukcija u Parizu

Tko je spreman platiti 19.000 € za komad tkanine s krvlju Luja XVI.?

Sud pravi
04.04.2013.
u 08:40

Iz aukcijske kuće Coutau Begarie priopćili su da je kupac strastveni obožavatelj lika i djela francuskog kralja

Cijenu od 19.000 eura dostigao je na pariškoj aukciji komad tkanine na kojem je krv francuskog kralja Luja XVI. koji je ubijen na giljotini odsijecanjem glave 1793. godine, javlja Huffington Post.

Početna cijena za ovaj predmet bila je četiri tisuće eura, no posljednji ponuđač otišao je kući plativši čak 19.000 eura. Iz aukcijske kuće Coutau Begarie priopćili su da je kupac strastveni obožavatelj lika i djela francuskog kralja.

Mali komad okrvavljenog platna, za koji se vjeruje da je dio odjeće u kojoj je pogubljen francuski kralj, veličine je 20 x 16 centimetara, čuvan je u minijaturnoj kutijici s papirićem na kojem je rukom napisano "Dragocjena krv Luja XVI., 2. siječnja 1793.". Kutijica sadrži i malo pijeska za koji se vjeruje da je prikupljen ispod nogu pogubljenog kralja na giljotini. 

Je li uistinu riječ o kraljevskoj krvi, može se utvrditi DNK-analizom.

>>Potpisana ploča Beatlesa prodana za gotovo 300.000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije