Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kristina I. Baniček

Tko je prva dama Siska, koja je nakon 13 godina srušila Pintarića

'19.05.2013., Sisak - Od ranih jutarnjih sati Siscani dolaze na biracka mjesta i biraju kandidate za gradonacelnika, zupana i clanova gradskog vijeca i zupanijske skupstine. Kristina Ikic Banicek, kan
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
03.06.2013.
u 18:30

Na izborima smijenjeni HDZ-ov gradonačelnik rekao je da očekuje posao u gradskom sustavu, ali nova ga je gradonačelnica odbila

Nova gradonačelnica Siska, koja je HDZ-ova Dinka Pintarića smijenila nakon 13 godina vladanja s kraćim prekidom 2005. godine, 37-godišnja je Kristina Ikić Baniček, udana i majka dvoje djece. Nakon završene sisačke Gimnazije, na Hrvatskim je studijima u Zagrebu diplomirala sociologiju i kroatologiju. Zaposlena je u Hrvatskom centru za razminiranje, gdje radi kao savjetnica za europske fondove.

Otkrivala skandale

Danas prva žena grada politički je aktivna od 1998. godine kroz Forum mladih, a u rad lokalne organizacije stranke uključila se godinu dana zatim. Od 2001. do 2005. djelovala je kao vijećnica Skupštine Sisačko-moslavačke županije, a nakon toga osam je godina bila u sisačkom Gradskom vijeću. Dok je prvi mandat prošao u mirnijem tonu, tijekom drugog postala je i predsjednica kluba vijećnika počevši se oštro suprotstavljati Pintarićevoj vladajućoj garnituri predvođenoj njegovim koalicijskim partnerom Veljkom Novakom, predsjednikom Gradskog vijeća iz HSP-a dr. Ante Starčević. Dotad među Siščanima malo poznata, javnost je počela osvajati u posljednje dvije godine hrabrim istupima, u kojima je za govornicom gradske vijećnice upozoravala na teške propuste, promašene poteze i propale projekte dvojca na vlasti otkrivajući javnosti jedan skandal za drugim. Birače je osvojila i predizbornim obećanjima, među kojima su gradski trg, biciklistička staza, smanjenje komunalnog doprinosa, vraćanje otvorenog bazena u naselju Caprag, poslovni inkubator, novi most preko Kupe i ostali.

Ne manje važno, prva dama Siska nudi upravu koja će djelovati kao servis građana te transparentno poslovanje gradskih tvrtki iz kojih obećava iskorijeniti korupciju i nepotizam. S tim u vezi, među biračima je izazvala spor najavom promjene na rukovodećim funkcijama zbog sadašnjih loših rezultata.

Odmah na posao

– Čekamo službene rezultate i bude li sve kako treba, u petak očekujemo primopredaju vlasti. S poslom krećemo odmah, a kadrove za realizaciju najavljenih projekata imamo. Slijede sastanci s investitorima kako bi realizacija nekih od njih što prije počela te da što prije počnemo rješavati glavi problem Siska, a to je nezaposlenost – kaže Kristina Ikić Baniček.

Potvrđuje da će nove osobe zasjesti i u direktorske fotelje gradskih tvrtki jer je “potrebno ispraviti gubitke u kojima su”. Inače, bivši gradonačelnik, pravnik Pintarić najavio je da očekuje posao u gradskom sustavu, no nova šefica kaže da takvu mogućnost jednostavno – ne vidi.

>>Sisački Putin izgubio: Povlačim se iz politike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije