Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.05.2014. u 12:00

Baš na dan kada je premijer Milanović došao u NSK na otvaranje Noći knjige poreznici su ovršili knjižnicu za više od 900.000 kuna duga

Hrvatska je doista zemlja čuda. Pa u kojoj je to zemlji na svijetu moguća tako slaba i kukavna vlast kakva postoji u našoj zemlji u kojoj je premijer, dakle šef svekolike izvršne vlasti, samo obična krpa kojom se poigravaju, i to kako hoće, nižerangirani službenici? Ako premijera ne poštuju ni njegovi najbliži suradnici, kako će ga onda poštovati građani, strani državnici, gospodarstvenici, opozicija? Kako će premijer kojem klipove podmeću iz njegove najuže, čak i stranačke okoline uopće obavljati svoj u osnovi i državnički posao? Kako će voditi Vladu kada očito mnogima služi kao islužena boksačka vreća? Kakve će zakone takva obezglavljena Vlada predlagati Saboru, kakve kadrovske i strateške odluke donositi kada njena šefa nitko ne doživljava?

Jer, da ga doživljava, onda se predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću nikako ne bi moglo dogoditi da baš na dan kada se odvaži doći na svečano otvaranje Noći knjige u velebnu Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu toj istoj velebnoj instituciji netko iz Porezne uprave, tj. Ministarstva financija ovrši više od 900.000 kuna. Pa kakva je to čudesna koincidencija da se baš u trenutku visokog posjeta instituciji od iznimne važnosti za hrvatsku kulturu, toj istoj instituciji, u ovom konkretnom poreznom slučaju ni krivoj ni dužnoj, s računa izmakne znatna svota novaca? Pa tko to u Vladi i oko te nesretne kukuriku-narikačke Vlade piše ovakve švejkovske scenarije? Tko to premijera Milanovića dovodi u državnu instituciju baš u trenutku kada je ta ista premijerova vlast šaptom ovršila tu istu državnu instituciju? I pri tome molila Boga da javnost o tome ništa ne dozna i da se sve odvije ispod stola. U medijskoj tišini.

Usput rečeno, tu je riječ o instituciji koja u svojim trezorima čuva neke od najdragocjenijih spomenika hrvatske pismenosti i kulture. Dakle, o instituciji s kojom se barem država, pa čak i načeta kao što je ova naša, nikako ne bi smjela poigravati i koju bi trebala čuvati s najvećom pažnjom. Zanimljivo je i da je sa premijerom u NSK bila i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ali i zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika. Zanimljivo, Zelenikin šef, ministar Željko Jovanović, trenutačno po funkciji “najzaslužniji” što porezni dug NSK prema državi nije na vrijeme bio isplaćen, na otvaranje Noći knjiga nije došao. Netko bi se zlurado mogao zapitati nije li možda Jovanović znao da su poreznici baš toga dana ovršili račun Nacionalnoj knjižnici pa je u vatru poslao Milanovića? Možda. Ali u to čisto sumnjam. Jovanović je ipak lojalan Milanoviću.

Netko je moćniji od ministra Jovanovića premijeru Milanoviću pripremio zasjedu, valjda kao dio ovog čudnog hrvatskog porezno-financijskog predstečajnog rata koji traje već mjesecima, a čije su žrtve isključivo hrvatski građani svih svjetonazora. Netko je htio ismijati premijera kojega ionako svi ismijavaju i kojega se ne boje čak ni kada ih nakon predugog oklijevanja naoko energično i drčno smjenjuje. Netko je htio pokazati da Milanović ne vlada situacijom. Da imamo Vladu u kojoj desnica ne zna što joj radi ljevica. Vladu čiji premijer u instituciji od nacionalne važnosti čavrlja o svom mladenačkom akviziterstvu i stanarima Novog Zagreba koji su prodavačima knjiga hrabro otvarali vrata svojih stanova, ali da ne spominje nijedan od vitalnih problema te iste institucije za koju je po svojoj funkciji itekako nadležan. Time pokazuje ne samo da je neinformiran nego i da je inferioran suradnicima koje je (valjda) sam postavljao, a koji mu se zlurado smiju iza leđa. Kao generalu koji je ostao bez vojske.

>> Gabrić: Milanoviću, srami se! Ovo je udar na čuvare hrvatske povijesti!

Komentara 3

CB
Conan Barbarin
12:31 09.05.2014.

Zoran Milanović je najgori hrvatski premijer ikad, to sad već možemo slobodno reći. teška je katastrofa.

Avatar Carrera
Carrera
12:20 09.05.2014.

ma milanović je ponizio sam sebe sa svojom nespsobnošću i sa svojom nepromišljenošću!

MX
MXLCLGTG
13:24 09.05.2014.

Dvije godine prija izbora gospoda je planirala i stvarala kukuriku koaliciju dvije godine prije izbora su samo planirali gdje kako i koga uhljebiti na funkcije ,a plan 21 je bio samo jedan trik da prevare gradjane ali fala bogu da ich je narod skuzio i prvi crveni ali pravi crveni karton ce dobiti bas na dan mladosti kad bi trebali organizovati slet sa stafetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije