Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zovi un za 1.kontakt

Tko bi sutra pregovarao s Marsovcima? Vuk Jeremić!

izvanzemaljci
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.07.2012.
u 20:00

Vuk Jeremić bi, kao predsjedajući Generalnom skupštinom u idućih 12 mjeseci, bio određen kao pregovarač s izvanzemaljcima, zajedno s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom

Američki znanstvenici koji proučavaju svemir tvrde da u našoj galaksiji, Mliječnom putu, postoje četiri izvanzemaljske inteligentne vrste.

Koristeći jednadžbe matematičara Franka Drakea iz 1961., znanstvenici su zaključili da postoje četiri vrste izvanzemaljaca. Rezultat su dobili kompleksnim operacijama sedam brojeva, među koje spada i broj zvijezda u našoj galaksiji, postotak zvijezda s planetima...

Znanstvenici predviđaju da će ljudi u idućih sto godina uspostaviti kontakt s izvanzemaljcima. Stoga predlažu svjetskim vladama da se počnu pripremati za susret.

– Koliko smo spremni na susret s izvanzemaljcima? Znamo li kako ćemo im prići? Hoćemo li ih staviti u zoološki vrt ili ćemo ih pojesti? Ili ćemo im poslati vojnike da im donesu demokraciju? – kazala je znanstvenica Jocelyn Bell Burnell.

– Posjete li nas izvanzemaljci, to će biti kao kada je Kolumbo došao u Ameriku, a znamo kako je ta priča završila za domorodačko stanovništvo – kazao je fizičar Stephen Hawking.

A tko bi primio Marsovce na Zemlji?

Vuk Jeremić!

Naime, Vuk Jeremić bi, kao predsjedajući Generalnom skupštinom u idućih 12 mjeseci, bio određen kao pregovarač s izvanzemaljcima, zajedno s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom.

Komentara 33

Avatar Django
Django
20:23 19.07.2012.

Marsovac, što je to? Je li to Marsijanac?

ST
stranac
20:43 19.07.2012.

e,,vanzemaljci moraju pricati srpski,da ih ceo svet razumije,,,

Avatar kobra11
kobra11
15:20 20.07.2012.

A ko je juče pregovarao sa vanzemaljcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije