Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.07.2014. u 12:00

Uvriježeno je mišljenje da je neisplata primanja radnicima jedna od kroničnih bolesti hrvatskog društva, no suštinski radi se tek o simptomu puno dublje deficijencije u funkcioniranju same države

Jučer objavljena lista poduzeća koja svojim radnicima ne isplaćuju plaće uistinu se može nazvati listom srama. Pitanje je samo tko bi se to točno trebao sramiti? Uvriježeno je mišljenje da je neisplata primanja radnicima jedna od kroničnih bolesti hrvatskog društva, no suštinski radi se tek o simptomu puno dublje deficijencije u funkcioniranju same države. Jer, kad bi država i njezini organi funkcionirali kako treba, nijedan poduzetnik ne bi ni bio u prilici svojim radnicima ostati dužan više od jedne plaće pa ni ovakve liste ne bi ni bilo.

Ipak, uspostavljanje takve dinamične ekonomije s jasnim pravilima igre i rigidnim sustavom njihove primjene uglavnom nikome u Hrvatskoj nije u interesu, ni poslodavcima suočenim s golemom nelikvidnošću i nemogućnošću naplate ni radnicima posrnulih tvrtki koji često u pristaju na ‘đavolju ponudu’ neplaćenog rada nadajući se da će tako ipak možda dočekati spas svojih poduzeća i radnih mjesta. Nažalost, to je tek posljedica jadnog stanja domaće ekonomije, a lista srama to stanje neće poboljšati.

>> Ove tvrtke ne isplaćuju plaće svojim radnicima

Komentara 10

Avatar possibilis
possibilis
12:13 16.07.2014.

Vrana vrani oci ne kopa. Najveci krimosi su na najvisim pozicijama i donose nam propise.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:21 16.07.2014.

Naslovnica: DRŽAVA....Mome direktoru gdje radim država duguje oko 100 tisuća eura (neće nikada dobiti)... A on meni na ime plaće oko 220 tisuća kuna. Ako od njega dobijem ikada pola trljati ću bradu.....Otišlo sve k vragu....Totalni rasapšoj....Njima gore je bito svaki mjesec visoka plaća, povlastice i sve ostalo.......A ti narode tko te šta pita...

KR
krka
12:09 16.07.2014.

moj odgovor na naslov članka: sramiti se treba vlast koja ima zakone i predviđeni aparat za pračenje, privođenje i sankcioniranje lopova koji varaju radnike! Ali, kako će zaštiti radnika kad ni ne brine da ih pozatvara kad varaju i državu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije