Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUXELLES

Tisuće mladih slavilo kraj policijskog sata: Policija počela tjerati ljude, došlo je do sukoba

Neredi u Bruxellesu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.05.2021.
u 12:41

Glasnogovornik policije Olivier Slosse rekao je novinskoj agenciji Belga da je "policija u početku slavlje samo promatrala".

Tisuće uglavnom mladih slavilo je kraj noćnog policijskog sata u Bruxellesu u subotu navečer, sve dok se policija nije pojavila kako bi raščistila dva gradska trga.

Belgijski su mediji izvijestili da je na društvenim mrežama najavljen flashmob na popularnom trgu Flagey u četvrti Ixelles.

Ljudi su nakon toga nahrlili prema Flageyu i obližnjem trgu Sainte-Croix.

Gužvali su se bez razmaka, a mnogi od njih nisu nosili maske.

Glasnogovornik policije Olivier Slosse rekao je novinskoj agenciji Belga da je "policija u početku slavlje samo promatrala".

Oko 1,30 sati ujutro policajci su krenuli tjerati ljude, njih oko 500 koliko ih se još uvijek motalo po trgovima. Policija je pritom pucala iz vodenih topova, a na njih su bacani razni predmeti.

Bruxelles je više od šest mjeseci kao jednu od mjera zatvaranja imao noćni policijski sat od 22 sata do 6 ujutro.

Mjere koje su trenutno na snazi dopuštaju da se maksimalno tri osobe okupe u javnosti nakon 22 sata, a noću se zabranjuje kupovina i konzumacija alkohola.

Komentara 1

Avatar Navaljni
Navaljni
13:31 09.05.2021.

Objaviš kraj policijskog sata i onda dovedeš policiju da rastjera one kojih se okupilo "više od 3" !?! Kao nisu znali što će se dogoditi 🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije