Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNI INTERVJU: RADOVAN FUCHS
Povratak na članak

'Tipičan sam primjer Hrvata iz Austro-Ugarske Monarhije u čijoj su obitelji pripadnici više nacija'

Najvažnija poruka svima nama u ovim vremenima kojima svjedočimo je ipak – budimo odgovorni. Čuvajući sebe, čuvamo druge i to trebamo svi imati na umu, poručio je Fuchs

Komentari 49

Avatar Illyricum44
Illyricum44
11:15 06.09.2020.

narodi koji su sluzili za iskoristavanje i kolonizaciju od strane Austrina i Huna, ca je ovi kolonizirani slinavac Fucks zaboravija dodati. cak su nam ovi Habsburgovi koje je Fucks virno sluzija i stvorili cilu avariju i kataklizmu sa Serbovima kojima su dopustili migracije (bile su dvi, prva 1688-90 a druga izmedju 1718-1739) na nasu zemlju, a kako vidimo ni nakon 300 godina ni jedan promil Serba se nikad nije asimilira u nas svit no su ocuvali svoj Serpski. kudos Serbima za ocuvanje svog svita, ali nama su ovi Austro-Huni stovorili cili problem s nj. a Austro-Huni su Turcima placali danak da bi izbjegli ratove sa Turkeljima. mi smo u unije sa Hunima pa zatim Austrima usli upravo da bismo bili sposobni ucinkovitije ratovati a namisto da Hun i Austrin s Turkeljima ratuje oni su turcima danak placali da bi ratove izbjegli (i takvi je slucaj bija stotinama godina, samo su pogranicni krajevi bili izlozeni raidovima i ratovali niskon intenzitetom sa turskim agresorima) a bavili se kolonizacijom nas. bilo im je lakse nas kolonizirati no s turcima ratovati, tako da tu nima nikakve razlike izmedju Austro-Huna, Turaka i Serba. i Serbima je bilo lakse sluziti Turke no s nj ratovati. olos se uvik krece pravcima najmanjeg otpora. tako se olos najbolje raspozna.

VL
Avatar Illyricum44
Illyricum44
11:04 06.09.2020.

a i ova epidozoda dovoljno svidoci o neophodnosti, potribi i nuznosti ca naza vracanja Splita ka glavnog grada Croatskog Illyricuma, jer kmeti za vladat nisu, kmeti su robovi i samo nas u ropstvo, predmet iskoristavanja ili koloniziranja postaviti mogu. priroda kmeta nije odredila voditi niti kmet ikakvih prirodnih sposobnosti, vjestina, znanja ili urodjene moci ima za voditi. kmet je poltron kojemu je u prirodi biti rob drugima, i zbog tog ka i svog samog ocitovanja volje (zg od samostalnosti glasa za jugoslavenski esdepe, nikad nije glasa za nacionalnu Croatsku stranku no za onu jugoslavensku internacionalnu ili tezija vodstvu onog ca zapravo i vodi) zagreb ca prin triba bit smjenjen i Split ustolicen ka nas grad vodilja.

VL
DU
Deleted user
11:16 06.09.2020.

Nomen est omen.

VL
BE
Beskucnik
10:54 06.09.2020.

A Izraelci mu rekose , necemo vam prodat zrakoplove , pustit ce mo da vas srbi i bosnjaci pregaze , dat cete nam plivu a drzavu cemo vam raselit i unistit i na vlast vam dovest srbe , nikad namm cionisti nece oprostit 2 sv rat ,i dan danas Hrvatsku kaznjavaju gdje god mogu

VL
Avatar Illyricum44
Illyricum44
10:40 06.09.2020.

Austro-Huni su uvik bili nasi neprijatelji isto ka i Serbi. Austrini i Huni su nas podijelili izmedju sebe na sfere interesa koje su kolonizirali - na Madjarsku i Austrinsku sferu - i svaki je provodija kolonizaciju, Hun madjarizaciju a Austrin germanizaciju. nima nikakve razlike izmedju Austro-Hunske drzave, Turaka i Serba. ama bas nikakve. ovi su samo siverno zlo za razliku od Turaka koji su juzno ili Serba koji su istocno.

VL
Avatar Illyricum44
Illyricum44
10:54 06.09.2020.

a u kakvon smo stanju, statusu i polozaju bili u AU, dovoljno svidoci i podatak da su nas komadali i na interesne sfere i kolonizirali kako su tili, a Habsburzi su i dopustili naseljavanje Serba na nasu zemlju od cega su nam toliki problemi dosli. Austro-Hunska drzava nije bila nikakva "familija" no okupacija jednaka Serboslavenskoj ili Turskoj Otomanskoj. nikakva familija ti ne moze bit oni koji te nastoji izbrisati, more i zemlju oteti, narod kolonizirati i cili svit ti drzati pod okupacijom kako su to cinili Austro-Huni vodjeni svojin Habsburzima. to je jedno zlo identicno Turskom i Serpskom.

VL
Avatar Illyricum40
Illyricum40
11:48 06.09.2020.

Fucks je Zidov. Khazar. tko bi reka da ce zidovi bit za drugo iskoristavanje, porobljavanje i koloniziranje naroda predstavljeno ovon Austro-Hunskom okupacijskom tvorevinom nakon propalog projekta bractva i jedinstva sugoslavije. zidove triba maknuti sa politicke scene svakog naroda kako su ih svi izbacili (109 europskih drzava je zidove izbacilo, ocito da postoji vazan razlog za to). Istocno Rimski Imperijum je zidove zakonom izbacija i udaljija od obavljanja politickih funkcija. onaj tko nije dio nekog naroda, nima ca trazit u politickom zivotu toga naroda.

VL
Avatar Illyricum44
Illyricum44
10:49 06.09.2020.

a ovi Fuchs je ili germaniziran ili direktni Austrino. to je germansko prezime kako je svima jasno. ali ajde ca je to prezime koje mnogo toga govori, no ca se ovi kajkafski slinavac sigurno zalaze za kmetstvo austrinima. ja gorih stvorova od kajkafaca nisan vidija. mi svoje opstojnost i Ilirsku postojanost tribamo ocuvati i time se baviti, a Fucksove ako triba pobit ekspresno. trpit ovakvo kolonijalno djelovanje od koloniziranih slinavaca je previse, bilo da je ric o sugoslavenima ili austro-ugarskim kmetovima. zato ca prin tribamo vratit stvari na svoje misto tako ca cemo Split koji je uvik i bija glavni grad Illyricuma postavit na svoje prirodno misto na koje su ga i sami Rimljani postavili.

VL
TP
THIRD_POSITION
11:30 06.09.2020.

Tipično khazarsko prezime

VL
Avatar PhDJanaf
PhDJanaf
11:20 06.09.2020.

Još jedan promašeni izbor.

VL
DU
Deleted user
11:23 06.09.2020.

Mi smo već dosegli modernost Austro-Ugarske monarhije. Sa ovakvom državom sad jurimo prema grčkom modernizmu. A onda... Onda će na ovom prostoru živjeti ponosan narod Tamila koji traži svoju novu domovinu u Europi.

VL
DU
Deleted user
09:24 06.09.2020.

Za ove rijeci skidama kapu: "Nikad to baš nisam posebno isticao jer mislim da nam je u ono vrijeme svima bila dužnost staviti se u obranu Domovine." I nisu bili to samo ti na fronti, jer bez tisuca ljudi u pozadini i logistici nikad ne bi uspjeli..

VL
Avatar Foton
Foton
14:39 06.09.2020.

Glavni razlog da tonemo na zadnje mjesto u EU, i da nas svi prestizu, je hrvatski jal i automatsko pljuvanje na bilo koga obrazovanog i sposobnog. U drugim zemljama obrazovanje, poduzetnistvo i rezultati rada se cijene, kod nas to odmah izaziva napade, traceve , nipodastavanje. A to nas jako kosta, tjera sposobne, a bez njih nema napred

VL
AB
abokatstir
19:26 06.09.2020.

Svaka čast premijeru na izboru ministra

VL
AT
atlantisind
23:22 06.09.2020.

ovaj je Mason 100%

VL
SA
sani1
09:34 06.09.2020.

Hmmm...

VL
DU
Deleted user
10:05 06.09.2020.

Ovaj okreće kaput kako vjetar puše

VL
NE
Neutralac
19:27 06.09.2020.

Da je ostala Austro Ugarska bili bismo na danasnjem austrijskom nivou u svemu.... a ovako sa 50 god u YU zaboravi....Sad se treba iskopat iz duboke jame....s ovo malo preostalih Hrvata....

VL
DU
Deleted user
10:58 06.09.2020.

Koliko je samo bilo borbe da se do 67. ne može raditi i da je 65 mjera taman za mirovinu. Ovaj će raditi i sa više od 70. Poznavajući okolinu kvaliteta takvog posla biti će nula.

VL
MI
mirkomirko3
14:20 06.09.2020.

Ovan Illyricum44 stvarno pise gluposti koje nemaju nikakove veze s clankom kojega "pokusava" komentirati.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.