Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINA

Timošenko preko suradnika poručuje da neće priznati pobjedu Janukoviča

Julija
AFP
09.02.2010.
u 22:25

Julija Timošenko i dalje se skriva od javnosti - spori izbore na 1.000 biračkih mjesta i poručuje da bez sudskog pravorjeka neće čestitati Janukoviču

Gubitnica ukrajinskih predsjedničkih izbora Julija Timošenko nije se niti danas pojavila pred novinarima, iako je u ponedjeljak pomakla svoju press-konferenciju na utorak. Njeni suradnici najavili su umjesto nje da će se Timošenko žaliti na provođenje izbora na 1.000 biračkih mjesta te da neće priznati pobjedu Viktora Janukoviča sve dok ne dobije mišljenje suda. 
Isti ti suradnici prepričavaju i kako je Timošenko rekla da "nikada neće priznati pobjedu Viktora Janukoviča".

Organizacija za europsku sigurnosti i suradnju pozvala je političare da priznaju volju naroda i provedu mirni prijenos vlasti. Janukoviču je na uspjehu čestitao ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, a Europska unija i Sjedinjene Države čestitale su narodu Ukrajine "na demokratsko provedenim izborima".

- Ako Julija Timošenko ne prizna volju ukrajinskog naroda, ne prihvati rezultate izbora i nastavi gurati Ukrajinu u politički kaos riskira da se iz heroine Narančaste revolucije pretvori u njenog egzekutora - ustvrdio je Janukovič u intervjuu CNN-u, odavši tako počast revoluciji koja je zapravo bila podignuta protiv njega.

Dok Timošenko odlučuje o svojim budućim potezima i procjenjuje ima li dovoljnu podršku za neke nove prosvjede, Janukovičeva Partija regija pokušava pridobiti parlamentarne zastupnike na svoju stranu, ne bi li se izglasala smjena premijerki.

Neutralni promatrači ne daju Juliji nikakvih izgleda za uspjeh.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar vaksalainen
vaksalainen
23:29 09.02.2010.

dobra p.... oliticarka :)

BT
bili-tartuf
23:56 09.02.2010.

it is over now Baby-blue.....

Avatar trunchbull
trunchbull
23:23 09.02.2010.

Ni ja npr. Ne prihvacam Josipovica, ali moram poštivati cinjenicu da ga je izabrali 60% gradjana. Ja bih najradije nekog istinskog desnicara i patriota, ali jbg. Gospođa Timoscenko je izgubila izbore i ima se pravo ljutiti. OESS je ocjenio da su izbori bili regularni i točka. Nema vise brace Berezovskoga, pa ni revolucionarnoga vjetra u leđa. Pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije