Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet specijalaca

Tim vojne policije otputovao u Kabul kako bi utvrdio okolnosti napada na naše vojnike

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
01.08.2019.
u 17:47

Dvojica hrvatskih vojnika koji su ranjeni napustili su Afganistan. Jedan je na liječenju u Njemačkoj, a drugi se oporavio te se sada nalazi u Hrvatskoj.

Predvođen brigadirnim generalom Krešom Tuškanom, hrvatski je tim kriminalističke vojne policije otputovao u Kabul kako bi istražili okolnosti napada na hrvatske vojnike nakon kojeg je preminuo Josip Briški.

- Što se tiče naših pripadnika, oni su poštivali sve procedure koje dolje vrijede. A što se istrage tiče, kad vidimo naše Povjerenstvo koje se trenutno nalazi dolje, oni će dati šire informacije - rekao je za Dnevnik Nove TV brigadni general Perica Turalija, zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga.

Povjerenstvo se sastoji od pet članova, od kojih je jedan pripadnik zapovjedništva u Afganistanu.

Dvojica hrvatskih vojnika koji su ranjeni napustili su Afganistan. Jedan je na liječenju u Njemačkoj, a drugi se oporavio te se sada nalazi u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 10

BA
Barbasmora
20:02 01.08.2019.

narod sve plaća....sto vise clanova komisije to vise varnosti!?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:05 01.08.2019.

Nikada više ne slati hrvatske mladiće u ponavljajuće vožnje točno istom rutom i u isto vrijeme u ratnoj zoni gdje te svi gledaju i čekaju priliku. Kome je palo na pamet da ponavljajućim prijevozom bez oklopne i borbene zaštite šalje mladiće? U kojem se to ratu tako radi? Amerikanci šalju oklop i pratnju i ne ponavljaju iz dana u dan u isto vrijeme istu radnju. Naši su još javno tvrdili da je to oblik vojnog lukavstva i da nitko tamo neće znati da se to vozi vojska u Mercedesima. Mora biti dobro to lukavstvo, u isto vrijeme, istom rutom, bez zaštitnice, jedan mrtav, dva ranjena. Protiv pravila vojnog osiguranja u opasnoj borbenoj zoni. Umjesto borbeno osigurati prijevoz mi smo se pravili lukavi. Baš me zanima što će biti zaključak i hoćemo li opet tako?

TO
Tomisl
18:04 01.08.2019.

Koja im korist, samo troskovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije