Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP:

Tijekom deset martinjskih dana čak 2.000 vozača zaustavljeno pod utjecajem alkohola

policija stop
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.11.2015.
u 10:58

Ovogodišnji rekorder, zaustavljen na području Samobora u krvi je imao koncentraciju alkohola od 3,58 grama po kilogramu, doznaje se u MUP-u

U akciji pojačanog nadzora prometa u povodu Martinja policija je pod utjecajem alkohola zatekla gotovo dvije tisuće vozača, a ovogodišnji rekorder, zaustavljen na području Samobora, u krvi je imao koncentraciju alkohola od 3,58 grama po kilogramu, doznaje se u MUP-u.

Tijekom trajanja akcije od 6. do 16. studenoga u prometnim nesrećama na području Hrvatske smrtno je stradalo 11 osoba, a 225 osoba je zadobilo lakše ili teže tjelesne ozljede. Na Martinje, 11. studenoga, u prometnim nesrećama poginule su dvije osobe, tri osobe su teže, a 34 lakše ozlijeđene.

Policija je u cijeloj akciji ukupno kontrolirala 21.411 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 1.954 vozača, a 70 je odbilo alkotestiranje. Također, osam vozača na preliminarnom testiranju na droge bilo je pozitivno, a 12 ih je odbilo testiranje, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnim skupinama od 31 do 40 godina (504 vozača), 25 do 30 godina (430 vozača) te 18 do 24 godine (409 vozača). 

Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,51 do 1,00 g/kg – 866 vozača, no "ono što posebno zabrinjava je i velik broj vozača kod kojih je izmjerena prisutnost koncentracije alkohola veća od 1,51 g/kg – 376", upozorava policija.

Tijekom akcije policija je utvrdila 20.408 prometnih prekršaja (uračunati i prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga), od čega 6.904 prekršaja brzine, 2.150 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 679 prekršaja isteka važenja prometne dozvole i tehnički neispravnih vozila, 169 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava te 223 prekršaja nepropisnog pretjecanja.

>>Rekorder u piću 

>>Martinje je, nekima najdraži tradicionalni pučki običaj... A 'Martin je v Zagrebu' do nedjelje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije