Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U BRUXELLESU

Orešković o Puljizu: Mi radimo. Ja tu ne vidim nikakav problem. Čovjek je stručnjak. Zna svoj posao

Tihomir Orešković
Foto: Reuters/PIXSELL
07.03.2016.
u 12:42

Merkel i Juncker ne žele da summit pošalje poruku da je balkanska ruta zatvorena jer se boje humanitarne katastrofe u Grčkoj

Premijer Tihomir Orešković došao je na summit u Bruxellesu očekujući da će se "balkanska ruta danas zatvoriti", što je formulacija koja je navedena i u nacrtu prijedloga deklaracije summita, no njemačka kancelarka Angela Merkel došla je na summit s namjerom da takvu formulaciju ukloni iz deklaracije. Izvori iz njemačke vlade neslužbeno govore da Merkel u tome ima podršku predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera.  

Na jednoj strani su Merkel i Juncker koji ne žele da summit pošalje poruku da je ruta zatvorena jer se boje humanitarne katastrofe u Grčkoj, a na drugoj strani su predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, austrijski kancelar Werner Faymann, premijer Slovenije Miro Cerar i premijer Hrvatske Tihomir Orešković koji formulaciju "ruta je zatvorena" vide kao logičan opis onoga što je su Austrija i sve zemlje do Makedonije počele provoditi u praksi, unatoč kritikama Njemačke i Europske komisije na takvu praksu.  

Na ulasku na summit u Bruxellesu, premijer Orešković odgovorio je na novinarsko pitanje o izboru Jakše Puljiza, bivšeg pomoćnika bivšeg potpredsjednika Vlade Branka Grčića, za svoga bliskog suradnika.  

– U subotu je bio gospodin Puljiz kod mene, pet sati smo radili, bio je i ministar Marić, radili smo na dokumentu koji smo poslali Europskoj komisiji. Mi radimo. Ja tu ne vidim nikakav problem. Čovjek je stručnjak. Zna svoj posao. I tu je bitno da možemo koordinirati između ministarstava. I da krenemo raditi. Ne vidim nikakve probleme sa svoje strane – rekao je Orešković.

>> 'Izgradimo migrantima novi grad u Siriji'

>> 'EU ne treba dati Turskoj 3 milijarde eura, to je bačen novac'

Komentara 43

PK
ponoc_kuca
12:55 07.03.2016.

Premijeru, volite citate, evo jednog na engleskom, naravno, ovaj je Einsteinov: Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. Sretno s izborom

MO
morituriite
13:07 07.03.2016.

Toliko je stručan da isto nosi zasluge što smo najgori u EU po povlačenju i iskorištavanju EU fondova. Stručnost u punom sjaju.

HR
hrvatska91
13:23 07.03.2016.

Ovaj me podsjeća sve više na papu Franju: "ma sve je u redu, ne brinite dragi Hrvati, Stepinac je svet! Već je svet!" Samo nikako da ga proglasi svetim... Tako i ovaj: "ma nema problema sa Lozančićem, kao ni ministrom branitelja...sve ćemo riješiti..evo, sutra..prekosutra..." kad ono, ništa...stvari se gomilaju, repovi ostaju, reformi nema...samo se putuje po vani i opet ponavljam - badava financije i pomoć izvana ako kuća iznutra nije uređena. G. Oreškoviću, probudite se ! Počnite rješavati stvari unutar zemlje... i raspitajte se malo prije kod ljudi koji su vas doveli na vlast, zaboga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije