Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ KVESIĆ:

'Tih 40 milijuna kuna i nije neki novac, nama je baš potreba!'

BiH,27.05.2016.Mostar , Mepas,  Promocija knjige Kirurgija Dr Ante Kvesica, Photo:Stojan Lasic
10.04.2020.
u 23:33

- Da ne bi krivo shvatili. Nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod - kaže dr. Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru

Donacija Hrvatske mostarskoj bolnici u iznosu 43 milijuna kuna za potrebe borbe protiv koronavirusa izazvala je polemike u društvu. Dok jedni tvrde da je ova donacija zapravo HDZ-ovo dodvoravanje tamošnjim glasačima, drugi argumentiraju da će, ne ostvare li se uvjeti u Mostaru, Hrvati iz Hercegovine pohrliti u ionako preopterećeni splitski KBC. O svemu se sada oglasio i dr. Ante Kvesić, ravnateljSveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

- Gledajte, ljudi reagiraju po nekakvom svom osjećaju. Mislim da ne treba analizirati i vraćati filmove o tome kako smo mi oduvijek bili dio hrvatskog korpusa pa i u najtežim danima. Osnovna i ustavna obveza Hrvatske je pomagati hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. A s druge strane, iskreno, mi već imamo dovoljno zapostavljanja od onih koji nas ne bi trebali zapostavljati. Još da nas zapostavi i Hrvatska, to bi tek bilo strašno. A onda - gdje s pacijentima? Gdje bi Hrvatska s njima? Tako da, razumijem ljude, imaju nekakav svoj film, misle; nemamo mi, a dajemo njima, ali i mi smo mi, ja ne dam da mi nismo vi - kazao je za 24sata ravnatelj Kvesić.

Zahvaljuje Vladi jer je, kaže, bez obzira na tešku situaciju prepoznala i njih.

- Koliko god je teško stanje u Hrvatskoj, 40 ili 60 milijuna kuna koliko su odvojili za sve naše dva-tri ustanove i nije neki novac. Da ne bi krivo shvatili. Nama to dobro dođe, nama je to fantastično, ali potreba je, jer bolnici treba velika pomoć, a i ovaj narod je hrvatski narod. Treba malo više empatije. Ovo je jedina bolnica za tercijarnu razinu za Hrvate i mi ćemo je čuvat. Dolaze nan iz svih regija Bosne i Hercegovine jer samo tu i mogu doći. Vrata su, dakako, otvorena. To su naša. Nema drugih vrata - kaže Kvesić.

VIDEO Vrijedna donacija sisačkoj bolnici

Komentara 18

Avatar Illyricum35
Illyricum35
00:25 11.04.2020.

protektorat bih nece postojati jos dugo, uz malo srice pa da se ca naza raspadne jer postoji protiv volje 2 naroda koji cine ti protektorat, a i sami protektorat i postoji posredstvon i odrzavanjem stranog elementa. nas svit se vraca matici i tako cemo ojacati svoju poziciju ovdi u borbi sa slovenskim kajkafskim nametnistvon i postaviti konacno stvari onakve kakve su oduvik i morale biti: kajkafija i zagreb tribaju biti provincije Ilirske koje cemo iskoristavati za svoju korist i racun i tribali bi imati i legalni status koji ce ti stav odrazavati jasno. kajfske zemlje slovenske tribaju biti subjekti osobite eksploatacije i iskoristavanja za gradnju Ilirskog svita Haemus Monsa.

ON
Onajkojijest
07:24 11.04.2020.

Naravno da ih ne ćemo i ne smijemo zaboraviti, niti ostaviti, lijepo je biti ponosan na dr. Markotić, Čilića, Dodiga,, Lovrena, , Rakitića,, rukometaše, košarkaše, na HVO, sve je to nedjeljivi dio hrvatskog korpusa. Braćo Hrvati, nebojte se!

SL
Slapac
17:43 11.04.2020.

A zašto bi oni navalili u Splitsku bolnicu. Oni su državljani BiH i tamo plaćaju porez pa nek se tamo i liječe na teret BiH zdravstvenog sustava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije