Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruki kriteriji

Thompson ne smije pjevati Čavoglave 
u Puli, Grbin smije

Mark Perković Thompson i Peđa Grbin
Foto: Pixsell
28.01.2014.
u 20:58

Dan poslije pijanke posramljeni Grbin nije tražio olakotne okolnosti za sebe

Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a i jedan od najbližih suradnika premijera Zorana Milanovića, nije izdržao. Uhvaćen je kako u ranim jutarnjim satima pijan tetura u jednom pulskom lokalu.

Smrtni grijeh

Saznali smo da je Grbin, što je za jednog ljevičara smrtni grijeh, “prikriveni poklonik” desničarske ikone Marka Perkovića Thompsona. Povrh toga, Grbin nije pjevao neku socijalno angažiranu pjesmu ili neku srcedrapateljsku baladu. Mlađahni zastupnik pjevao je ili bolje rečeno pokušao je pjevati Čavoglave, pjesmu koja je na crnoj listi svakog istinskog ljevičara i SDP-ovca.

“Dan poslije” Peđa Grbin nije tražio olakotne okolnosti za sebe. Po našemu sudu čak se i previše posipao pepelom zato što u tom pijanstvu, koliko god žestoko bilo, nije nikoga vrijeđao niti fizički napao. (Kako bi to izgledalo možemo samo zamisliti jer je Grbin gorostas od preko dva metra).

– Ne mogu iskazati kakvu nelagodu i sram osjećam zbog svega što sam napravio prijateljima i obitelji. To je bilo glupo pijano ponašanje. Jednostavno se tako zalomilo – skrušeno priznaje Grbin koji će morati odgovarati na dva škakljiva pitanja. Prije svega, nije lijepo da se jedan uvaženi saborski zastupnik SDP-a tako “nalije” i dočekuje jutro u noćnom baru. Još će teže naći opravdanje za pjevanje Čavoglava. Psihijatar dr. Miro Jakovljević smatra da ne bi trebalo pretjerano kritizirati Grbina. Naprotiv, treba pokazati razumijevanje za njega. Normalno je da se čovjek ponekad opusti i napije, a i pjesma Čavoglave, osim jednog ili dva stiha, uopće nije sporna. Uostalom, ako je bivši predsjednik Mesić mogao pjevati ustaške pjesme, onda može i Grbin Čavoglave. Postoji, doduše, i ona narodna izreka da pijan govori ono što trijezan misli, ali to je ipak malo nategnut zaključak.

Tko je, zapravo, pravi Peđa Grbin? Ozbiljni političar pomalo štreberskog izgleda koji poput robota provodi volju partije i šefa Milanovića ili razigrani i raspjevani mladi čovjek koji tulumari do ranih jutarnjih sati. Iako to partijanje na prvi pogled može biti približavanje narodu, takav populizam nije bez opasnosti. – Ljevičari se mogu osjetiti izdanima, dok desnica opet može reći da nije Peđa za Thompsona te da bi za njega bilo primjerenije da pjeva “Druže Tito, ljubičice bijela” – ističe Jakovljević. Zanimljivo je da je Thompsonu zabranjeno pjevati u pulskoj Areni, a sada jedan od vodećih ljudi stranke koja podržava tu zabranu bira jednu od najosporavanijih pjesama iz njegova opusa. Jakovljević smatra da bi Grbin sada trebao pokrenuti inicijativu da se Thompsonu dopusti da pjeva u Areni. Grbin nije bio raspoložen za analize Thompsona. Smatra da bi mu trebalo dopustiti da pjeva ako bi se odrekao koketiranja s ustaštvom.

Alkohol i kokain

Psihologinja Mirjana Krizmanić ističe da je Grbin došao na poziciju koja je iznad njegovih mogućnosti ta da je zbog toga preopterećen. A možda ima i ljubavne probleme.

Damir Kajin se slaže da je Grbin preopterećen zbog teškog političkog bremena koje mu je na leđima.

– Netko to liječi za šankom u nekoj oštariji, a netko povlači kokainske “line” s pupka zgodnog komada – nije mogao odoljeti Kajin da se ne očeše o svoje bivše kolege u IDS-u. Kao što ne sumnja u iskreni antifašizam Stipe Mesića, tako ne sumnja ni u Peđu Grbina.

>> Grbin pijan pjevao 'Čavoglave' pa se pokajao: 'Nimalo se ne ponosim'

Komentara 129

MO
moskito
21:05 28.01.2014.

Barem je otpjevao nesto Hrvatski bio bi dobar u duetu sa severinom jer oboje nemju veze sa pjevanjem.. Da je bio Jovanovic pjevao bi sigurno"igrale se delije nasred zemlje srbije"

Avatar WindFucker
WindFucker
21:42 28.01.2014.

Još malo pa će nam mediji prodavati priče o tome kako je Predsjednik napisao "Mojoj majci" (Ruža Hrvatska), a kako premijer za vrijeme tuširanja pjevuši "Bože čuvaj Hrvatsku"...

P1
p177
21:06 28.01.2014.

Znači i hrvatski "ljevičari" su ljudi, iako nas pokušavaju uvjeriti u suprotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije