Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIMPAC 2016.

Testirali naoružanje: Amerikanci 12 sati potapali ratni brod

Foto: Youtube Screenshot
1/5
21.07.2016.
u 12:30

U SINKEX-u ili vježbama potonuća sudjelovali su brodovi iz Kanade, Južne Koreje i Australije, a vojska ih provodi svake dvije godine kako bi testirala svoje naoružanje

Sjedinjene Američke Države dvanaest su sati gađale ratni brod "USS Tach" pri čemu je ispaljeno oko dvije tone projektila u svrhu masovne pomorske vježbe RIMPAC 2016.

Vojni brod bombardiran je iz zraka te sa i ispod površine Tihog oceana, a potonuo je navečer, javlja Daily Mail.

Smatra se da je ova pomorska vježba od velikog značaja za sve koji su sudjelovali jer su mogli testirati svoje naoružanje na stvarnoj meti. 

Također, vježbom se vojska rješava starog oružja, goriva i municije. Trening služi i kako bi se ojačala interoperabilnost i poboljšala spremnost na slične situacije u budućnosti. 

U SINKEX-u ili vježbama potonuća sudjelovali su brodovi iz Kanade, Južne Koreje i Australije, a vojska ih provodi svake dvije godine.

 

>> Postaje atrakcija: Pogledajte kako je potopljen Titov brod 'Vis'

Ključne riječi

Komentara 82

PJ
pjole
12:47 21.07.2016.

zašto ga nama nisu poklonili? plovio bi još 40 godina!

KA
karambita
13:38 21.07.2016.

Ameri bi samo ratovali

KA
karambita
13:40 21.07.2016.

Sramota da je HR drzava clanica ove teroristicke bande

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije