Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaraženo još 11

Teško do epidemiologa: "Linije preopterećene i nema tko odgovarati"

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/8
02.04.2020.
u 12:01

Preopterećenost linija i nama je problem. Imamo 26 linija i šest epidemiologa, a ostalo rade liječnici koji i nemaju sve informacije. Povećati tehnički broj linija možemo, ali nema tko na njima sjediti. Bolje je, zato, da se šalju e-mailom upiti – kazao je Zlatko Pandžić, ravnatelj osječko-baranjskog ZJZ-a.

– Ukupno su 74 osobe pozitivne na koronavirus na području Osječko-baranjske županije, što je 11 novih. Jučer smo obavili 90 testiranja, 36 testiranja odradio je ZJZ i šest je bilo pozitivnih, a ostalih 54 obavio je KBC Osijek i 5 je bilo pozitivno, naveo je Goran Ivanović, šef Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

"Shvatite ovo krajnje ozbiljno!"

Novooboljeli dolaze s područja Osijeka, njih devet te po jedan iz Valpova i Belišća.

– Imamo slučaj da dvije novozaražene osobe ne znaju za izvor zaraze. Jasan je to naputak svima vama: ne krećite se bez potrebe, shvatite ovu situaciju krajnje ozbiljnom. Virus se može pokupiti bilo gdje – poručio je Ivanović.

Otkrio je i kako ima velikih problema s e-propusnicama.

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
1/10

– Svi koji ne budu 6. travnja imali propusnicu neće moći ići nikamo. Tražit ćemo prolongiranje tog roka od nacionalnog stožera. Svi vi koji ste ovih dana mislili ići, upitno je, ali ne budite ljutiti, nismo mi ovo osmislili – rekao je on. 

Što se tiče provjere aktualnih propusnica na policijskim punktovima, u ovoj je županiji njih 60, kontrolirano je u posljednja 24 sata 6012 osoba, od kojih 14 nije imalo propusnice.

U samoizolaciji je 510 osoba, od kojih je 40 novih.

Javiti se e-mailom

– O isteku samoizolacije oni građani kod kojih nije utvrđen pozitivan status mogu izići, nije obavezno da se jave. Preopterećenost linija i nama je problem. Imamo 26 linija i 6 epidemiologa, a ostalo rade liječnici koji nemaju sve informacije. Povećati tehnički broj linija možemo, ali nema tko na njima sjediti. Bolje je zato da se šalju upiti e-mailom, kazao je Zlatko Pandžić, ravnatelj osječko-baranjskog ZJZ-a.

Nema više, dodao je, zagušenja u testiranju otkako se ono odrađuje i u KBC-u Osijek.

– Svi koji su bili pozitivni dobili su odmah obavijest, a nekima negativnima nismo još javili pa se ispričavamo – nadovezao se.

VIDEO: Nastavni zavod za javno zdravstvo uveo drive-in stanicu za testiranje na koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije