Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oboljelih 63

Testiranja počinju i u KBC-u Osijek, a svim pacijentima i zaposlenicima se na ulazu mjeri temperatura

Izvanredna konferencija za medije zbog pojave koronavirusa uosječko baranjskoj županiji
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
01.04.2020.
u 11:27

- Broj hospitaliziranih u KBC-u Osijek je 17, od toga je 5 na respiratoru. Od danas je nova regulacija kretanja u KBC-u Osijek. Jedan je ulaz i za djelatnike i za pacijente, prolaze termovizijski sken, rekao je ravnatelj dr. Zubčić

- Trenutno imamo 63 pozitivne osobe u Osječko-baranjskoj županiji, porast nije velik, za 6 osoba, ali 5 ih je bilo u samoizolaciji. I ta svega jedna osoba koja nije bila u izolaciji je pod nadzorom i njezini su kontakti već obrađeni. Trenutno je 497 osoba u samoizolaciji. Obradili smo 45 osoba u zadnja 24 sata,. I ponavljam, pidržavajmo se mjera i brzo ćemo izaći iz ovoga problema - poručio je dr. Karlo Kožul iz osječko-baranjskog ZJZ-a .

Osječkoj bolnici gravitira 59 pacijenata, a našičkoj njih 4.

- Broj hospitaliziranih u KBC-u Osijek je 17, od toga je 5 na respiratoru. Otpuštenih je 9. Broj pozitivnih zdravstvenih djelatnika je i dalje jedan, medicinski tehničar. Desetak je djelatnika bolnice izašlo iz samoizolacije. Od danas je nova regulacija kretanja u KBC-u Osijek. Jedan je ulaz i za djelatnike i za pacijente, prolaze termovizijski sken. Ustrojen je od danas i febrilni centar, u kojem se obrađuju svi sumnjivi slučajevi. Ne miješaju se s drugim kontaktima, kako bismo prevenirali miješanje dvaju različitih izvora, i oni se žurno testiraju. Od danas kreće i testiranje u KBC-u Osijek na koronavirus. Kada budemo u punom pogonu, moći ćemo istestirati100 do 150 uzoraka dnevno - rekao je dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Ukupno 2178 osoba sudjeluje u radu kriznih stožera na području Osječko-baranjske županije.

- Molimo vas da se suzdržite od komentara i tekstova na društvenim mrežama koji nisu istiniti i koji mogu proširiti nelagodu i strah, sve ono što mi i ovih 2178 ljudi pokušava izbjeći - apelirao je župan Ivan Anušić na građane. Dodao je kako je u utorak stigla oprema i dijeli se domovima zdravlja i bolnicama u Osijeku i Našicama.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:37 01.04.2020.

Mjerenje temperature nije glupo, ali metoda nije sigurna. Kad virus udje u bolnice imat cemo Talijanski problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije