Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napulj

Talijanska policija ponovno zadala težak udarac Camorri

lisice
Arhiv VL
08.11.2009.
u 00:33

Talijanska je policija uhitila jednog od glavnih mafijaških šefova zločinačke organizacije Camorre koja vlada jugom Italije. Luigi Esposito (49) koji je jedan od 30 najtraženijih mafijaša zemlje skrivao se u jednoj vili u Napulju.

Talijanska je policija uhitila jednog od glavnih mafijaških šefova zločinačke organizacije Camorre koja vlada jugom Italije. Luigi Esposito (49) koji je jedan od 30 najtraženijih mafijaša zemlje skrivao se u jednoj vili u Napulju.

Esposito koji je u bijegu od 2003. godine, osuđen je prije tri godine u odsutnosti na devet godina zatvora zbog trgovanja narkoticima i udruživanja u zločinačku organizaciju.

Ovo je posljednje uhićenje u nizu antimafijaških akcija koje je u zadnje vrijeme pokrenula talijanska policija. Prošli tjedan uhićeno je troje braće pripadnika klana Russo koji su također djelovali na području jednog od najopasnijih gradova italije, Napulja.

Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni je izjavio kako je zadan “težak udarac Camorri” koja broji nekoliko tisuću članova.

Camorra, jedna od najopasnijih mafijaških skupina u Italiji djeluje po cijeloj Europi te se bavi trgovinom narkotika, falsificiranjem modnih marki, iznudom i reketarenjem, trgovinom oružjem te ilegalnim odlaganjem otpada.

Mediji u borbi protiv mafije

Svjetsku je “slavu” ova organizacije stekla ekranizacijom mafijaškog života u jednom Napuljskom predgrađu. Film Gomorra u režiji Matea Garronea koji je snimljen prema knjizi Roberta Savionea prikazao je sav užas za koji je ova skupina odgovorna.

Nakon što je film objavljen, Savione je zaprimio nekoliko prijetećih pisama te mu je nakon zalaganja svog kolege, Umberta Eca, dodijeljena policijska zaštita. No, život slavnog pisca od tada nije isti. Svaka dva dana mora promijeniti mjesto prebivanja te je 24 sata pod nadzorom policije. U jednom je intervjuu Savione izjavio da “nije siguran bi li još jednom objavio svoju knjigu da mu se pruži prilika” te dodaje kako nije siguran je li se isplatilo preuzeti taj silni teret na svoja leđa.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:39 08.11.2009.

otkad sam se ja rodio (a to nije bilo baš nedavno), talijanska policija zadaje same teške udarce mafiji...

DU
Deleted user
19:05 08.11.2009.

mislim da bi ih trebalo angažirati da zadaju i teške udarce Hrvatskoj mafiji. Mislim da bi pala cijela vlada:::

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije