Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KVATRIĆU USMRTIO SUPRUŽNIKE KUSALOVIĆ

'Taj dan nisam ništa jeo, a nakon posla sam popio 6-7 piva i 5-6 čašica viskija. Uništio sam živote te obitelji, ali i svoj, uopće ne mogu spavati'

kv
30.11.2016.
u 17:56

Nikola Kovačević (26) nije skrivao da je odgovoran za tragediju koja se dogodila, a u sudnici je u nekoliko navrata i zaplakao

Svjestan sam boli koju sam im prouzročio. Užasno mi je žao te obitelji, uopće ne mogu spavati otkako se to dogodilo. Osim njihovih života, uništio sam i svoj, i s tim ću se morati nositi do smrti.

Cijeli dan nisam jeo

Riječi su to koje je suznih očiju i tihog glasa danas izgovorio Nikola Kovačević (26) u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda gdje mu je počelo suđenje zbog prometne nesreće koju je pijan skrivio u travnju ove godine na Kvatriću kada se svojim Audijem, vozeći 108 kilometara na sat, zabio u skupinu pješaka te usmrtio supružnike Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67) i lakše ozlijedio još dvoje ljudi.

Kovačević, koji je za vrijeme cijele rasprave koja je potrajala oko 45 minuta djelovao potišteno, ali i pomalo odsutno, nije niti pokušao skriti činjenicu da je upravo on odgovoran za prometnu nesreću.

– Tog sam dana oko sedam sati ujutro otišao na posao u Croatia osiguranje. Nisam ništa doručkovao. Cijeli dan nisam ništa jeo, a poslije posla, negdje oko 17 sati, s prijateljem sam otišao u kafić. Do 20 sati sam popio šest ili sedam piva od pola litre, i još pet ili šest čašica Jack Danielsa, miješao sam i jednu i drugu cugu – bez ustručavanja je priznao Kovačević.

Nakon svega je sjeo u automobil te s 1,92 promila alkohola u krvi izazvao nesreću, nakon čega je i pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali to mu nije pošlo za rukom. Zbog toga ga se optužnicom tereti i zbog nepružanja pomoći unesrećenima, a za što se Kovačević ne smatra krivim.

Provest će vještačenja

– Pitanje je, je li Nikola nakon što je udario i u semafor te nakon što su se aktivirali zračni jastuci, uopće mogao vidjeti što se događa izvan automobila. Smatramo da je njegov stupanj alkoholiziranosti bitno utjecao na njegovu sposobnost percepcije pa je pitanje je li uopće bio u stanju pružiti pomoć s obzirom na težinu ozljeda preminule – kazao je Rafael Krešić, branitelj okrivljenog.

Predložio je i provođenje kombiniranog toksikološko-psihijatrijskog te prometnog vještačenja, što je sud prihvatio. Ispitat će se i svjedoci koji su potrčali za Kovačevićem koji je pokušao pobjeći te koji su ga uhvatili. 

>> Prije tragedije par je kupio igračku malom susjedu

Komentara 28

Avatar cluesblues
cluesblues
18:11 30.11.2016.

covjece kud mu je uopce stalo 6-7 piva i jos je to zabetoniral sa viskijem - i onda sjedne za volan, to je dvostruko ubojstvo s predumisljajem, treba mu sudit za tesko ubojstvo i treba dobit najvecu mogucu kaznu...ali na kraju ce mu alkoholizam bit olakotna okolnost (smanjena ubrojivost), umjesto da mu bude otegotna, jer nije slucajno upal u bacvu pive i viskija niti ga je neko takovog natjeral da takav vozi i ubija ljude po cesti....

ES
escobar2
18:09 30.11.2016.

dobio sam otkaz, teško mi je, evo izgubio sam par kila, ne mogu spavati, kajem se, nisam ništa jeo taj dan, bio pod stresom, pio od 17 do 21.. samo mu još fali u toj "obrani" ona izjava od tomice da je u trenutku nesreće bio u nekakvom šoku, blackoutu. F U J

ET
etika
18:22 30.11.2016.

Obavezno maksimalna kazna te prijedlog tužitelju da za zakonski maksimalnu kaznu traži izmjene zakona kako bi se ista povećala. Netko tko ne spava smršavi 13 kg a ne 3, dobije dijabetes, zatajenje srca i x drugih boleština a ne izgleda ovako bez podočnjaka i zalizanom kosom. Zaključak tužiteljstvo treba tražiti izmjene zakona kako bi maksimalna kazna bila još veća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije