Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi pritisak

Swoboda: Srbija će morati priznati Kosovo prije ulaska u EU

'unutrasnja zagreb ,sabor,  07.02.2008. Izaslanstvo odbora za vanjsku politiku europskog parlamenta, l Hannes Swoboda, v snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2012.
u 10:36

Za samu Srbiju bilo bi dobro prihvatiti činjenice - rekao je Hannes Swoboda za novosadski Dnevnik

Priznavanje Kosova se na kraju mora dogoditi, ali ono nije nikakav uvjet u postupku pristupanja EU. No, prije nego što Srbija postane članica EU, svakako će morati priznati Kosovo. U ovom trenutku je bitno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine. Ali za samu Srbiju bi bilo dobro prihvatiti činjenice - rekao je Hannes Swoboda za novosadski Dnevnik dodajući kako bi Srbija na proljeće sljedeće godine mogla dobiti datum za početak pregovora s EU, ali je poručio da prije toga Srbija mora "umiriti radikalne struje".

– Nedavna odluka o zabrani održavanja Parade ponosa upravo dokazuje kako nova Vlada Srbije nije privržena europskim vrijednostima i ono što sam čuo od nove vlade nije ni malo ohrabrujuće – rekao je Swoboda i ocijenio kako "neprestani flert s Rusijom, kao znak da EU nije za Srbiju jedini partner, nije baš od pomoći".

'Teritorijalni integritet Kosova' izbaciti iz Strategije proširenja EU

Ključne riječi

Komentara 30

TH
thekurcula
11:00 14.10.2012.

Dobro kaže ovaj Svoboda, Srbija mora priznati evropske vrednosti ako hoće u EU, a to su, kao ilustracija, priznanavanje cepanja vlastite teritorije, parade nastranih po ulicama itd. itd. Ako Srbija usvoji te vrednosti ući će u porodicu izobraženih evropskih naroda a ja ću se javno, preko novina, odreći pripadnosti tom narodu gmizavaca.

FA
fafonja
11:45 14.10.2012.

Nama opravdano nedaju u EU jer smo u k*****, ali kako je tek tamo daleko kad im ne daju još ni da pregovaraju o tome da uđu!

TM
tesla moj ponos
10:50 14.10.2012.

Priznati neće nikada kao što i nikada neće ući u EU. Savim logično - jer EU će se prirodno raspasti jer je neprirodno i nastala. Tko želi dobrovoljno ući u okove i biti mučen - nakon što ne plati sve što mora platiti. Zar ovrhe nastaju zbog manjka ljubavi ili - novaca ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije