Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podvodio djevojke po Njemačkoj

Svodnik pristao na kaznu od dvije i pol godine zatvora

Prostitute in the sauna club
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsel
1/2
21.09.2015.
u 22:15

Makro Darko Zunec već četiri mjeseca čeka odluku Županijskog suda hoće li ostati bez dvije nekretnine

Na zatvorsku kaznu od dvije i pol godine, ali i na vraćanje ilegalno stečenih više od 340.000 kuna zarađenih organiziranjem prostitucije po Hrvatskoj i Njemačkoj, sklopljenim sporazumom s USKOK-om obvezao se Hrvat s njemačkim državljanstvom Darko Zunec (50).

Ovakav sporazum prihvatio je i zagrebački Županijski sud pa je presuda time postala i pravomoćna. Zunecu je ovo druga osuđujuća presuda zbog optužbe da je angažirao skupinu djevojaka da se prostituiraju po hotelima i stanovima u Njemačkoj, no prva osuđujuća presuda u trajanju od godinu dana još mu nije postala pravomoćna.

Policija ih prisluškivala

Naime, taj se predmet protiv više okrivljenih vodio na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, a s obzirom na to da je Zunec sve odmah priznao, postupak protiv njega izdvojen je i izrečena mu je zatvorska kazna od godinu dana. U tom mu je predmetu, nakon što je u siječnju 2014. uhićen, bio izrečen i istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a on ga je zamijenio jamčevinom od četiri milijuna kuna. Jamčevina je zapravo bila hipoteka na dvije nekretnine – jedna u vlasništvu Zunecova punca, a druga i vlasništvu obiteljske prijateljice. Rješenjem, prema kojem je pušten iz istražnog zatvora, određeni su mu i uvjeti jamstva – da ne smije napuštati mjesto prebivališta te da ne smije utjecati na svjedoke. No, činjenica da ga čeka sudski postupak i da se na slobodi nalazi zbog hipoteke na dvije nekretnine, koje čak ni nisu njegove, Zuneca nije omela da nastavi s unosnim poslom. S još četiri osobe, Darkom K., Goranom G., Ivanom V. Š. i Anitom Lj., ponovno je organizirao biznis, a jedna od djevojaka, koja je za njega radila, već je otprije poznata u slučaju s elitnom prostitucijom. Međutim, policijski istražitelji Zunecu su vrlo brzo ušli u trag te su skupinu tajno pratili i prisluškivali. Točno godinu dana nakon što je prvi put završio iza rešetaka, a suđenje mu još nije ni počelo, Zunec je u siječnju 2015. opet uhićen.

Vijeće prihvatilo žalbu

Tužiteljstvo je tada od suda zatražilo oduzimanje jamčevine jer je Zunec ponovio djelo i sud je taj prijedlog prihvatio.

No, Zunecov branitelj Mario Medak žalio se na tu odluku navodeći kako je u rješenju o uvjetima jamstva bilo navedeno da Zunec ne smije napuštati prebivalište te da ne smije utjecati na svjedoke, a on se tih uvjeta i držao. Županijski sud ukinuo je rješenje o aktiviranju jamčevine, a novo vijeće Općinskog kaznenog suda odbilo je prijedlog tužiteljstva da se Zunecu oduzme jamčevina.

Zunecu je istodobno izrečena i nepravomoćna presuda od jedne godine zatvora. Međutim, sutkinja, koja vodi taj predmet, nije ni počela pisati presudu jer je spis u povodu žalbe tužiteljstva na odluku da se Zunecu ipak ne oduzimaju nekretnine već više od četiri mjeseca na Županijskom sudu.

>>'Svodnik je tvrdio da u Njemačkoj ima legalan posao i da plaća porez'

>>'Djevojke su 
mi se same javljale i slale 
su mi svoje slike'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije