Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
operacija ordinacija

Svjedokinje na sudu promijenile iskaz u korist ginekologa

aleksandar jukić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
11.11.2010.
u 12:35

Sedmorica optuženih ginekologa i dalje tvrde da nisu krivi, a suđenje se oteže jer se neke svjedokinje nisu odazvale pozivu na raspravu.

VARAŽDIN - Saslušavanjem svjedoka i izvođenjem dokaza na varaždinskom Općinskom sudu danas je nastavljeno suđenje optuženim ginekolozima iz Varaždina, Koprivnice i Bjelovara uhićenim prošlog mjeseca u akciji Ordinacija zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Neslužbeno doznajemo da su neke od svjedokinja promijenile svoj iskaz u korist okrivljenih ginekologa.

Četvorica su optuženika privedena iz zatvora u Varaždinu, a dr. Aleksandar Jukić od početka se branio sa slobode. Prije nekoliko dana iz pritvora su pušteni i ginekolozi Neven Hećimović iz Koprivnice te Cvjetko Čandrlić iz Bjelovara nakon što su saslušane svjedokinje na koje bi mogli utjecati.

Suđenje se oteže jer se neke svjedokinje nisu odazvale pozivu na raspravu, čime se pritvorenim liječnicima onemogućava puštanje iz pritvora i mogućnost da se brane sa slobode.

Neslužbeno doznajemo da optuženici i dalje ne priznaju krivnju za kaznena djela za koja ih Odvjetništvo tereti i da je predloženo sudsko medicinsko vještačenje dokumentacije za koju se tvrdi su liječnici u nju unosili neistine podatke o obavljenim pobačajima.

U međuvremenu je policija utvrdila i da je jedna liječnica varaždinske bolnice od siječnja 2008. do veljače 2010. godine zloupotrijebila položaj i ovlasti u 54 navrata, a na poticaj liječnika, vlasnika privatne ginekološke ordinacije iz Varaždina. Pretpostavlja se da je riječ o dr. Zoranu Pitneru.

Osumnjičena je liječnica od njega zaprimala uzorke papa-testova za analizu te izrađivala kompletne nalaze, no nije ih prikazivala u propisane i obvezne evidencije u sklopu djelatnosti u varaždinskoj bolnici. Time je spriječila da bolnica fakturira troškove obrade tih nalaza privatnoj ginekološkoj ordinaciji. Policija ju je kazneno prijavila za 54 kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, a vlasnik privatne ordinacije kazneno je prijavljen za isto toliko djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Pretpostavlja se da će se dr. Pitneru optužnica proširiti i na za to djelo.

Suđenje, zatvoreno za javnost,  nastavlja se i sutra.

 

Komentara 14

DO
Dončura
13:12 11.11.2010.

Prijaviti i kirurge, neurokirurge, kardiokirurge i sve specijalizacije medicine jer većina prima i traži mito ma što pričao ministar.

DO
doorra
13:34 11.11.2010.

glavno da ste \'\'slikavali\'\' tu \'\'zlocinacku\'\' grupu ginekologa na izlazu iz marice i pokazali javnosti kako se sa \'\'sljamom\'\' postupa. u proslom clanku stoji da su na taj nacin \'\'zaradili 56000kn\'\',aj sad to, gospodo, podjelite na njih 7... ako hocemomo prosjek te ogromne zarade. tko ce tim specijalistima ,za tu titulu im je trebalo utući minimalno 12 godina školovanja nakon srednje škole, platiti za te duševne boli i blaćenje ako se dokaze nevinost? o njima je napisano toliko članka kao da je njihov \'\'kriminal\'\' u rangu sa torbama punim milijuna što se nosaju ovom- onom. kad je vec u nasem drustvu moralnost i eticnost na tako visokom nivou, ocekujem istragu i proces protiv pacijentica koje su kumile i molile da se ti pobacaji vode kao \'\'medicinski opravdani\'\',kako nigdje ne bi stajalo da je prekinuta uredna trudnoce,jer im se eto omaklo. dakle,o onima koje su poticale na kazneno djelo. ima i takva pravna kategorija,zar ne? nije valjda da su u svim slucajevima doktori sami dosli na tu ideju? ccc,kako su pokvareni.

MM
Mladen Miletić
12:58 11.11.2010.

Svjedokinje na sudu promijenile iskaz u korist ginekologa; Barišić je obečao da to neče napraviti u svezi Sanadera jel je sve čvrsto ugovoreno i dogovoreno sa prijateljima suda-ca koliko i kako se to isplati tako svjedoćiti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije