Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO BANKARA IZ 1999.

Svjedok: Dedić je dopuzao, a ovaj se sagnuo i dovršio posao

Zagreb: Započelo suđenje Tomislavu Viktoru Basi optuženom za ubojstvo Ibrahima Dedića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
12.11.2021.
u 17:00

Iako je detaljno iskazivao, kada su mu se počela postavljati  pitanja više nije bio siguran je li vidio ili mu se učinilo da je ubojica Dediću pucao u glavu, je li zna sigurno ili je samo zaključio da je ubojica ranjen, gdje je bila žena koja je dovezla Dedića...

Počelo je vrlo detaljnim opisom događaja iz te srpanjske noći 1999., a završilo je prigovorom obrane na istinitost iskaza. Tako se u najkraćim crtama može opisati svjedočenje Hrvoja H. u nastavku suđenja Tomislavu Viktoru Basi za ubojstvo Ibrahima Dedića.

Svjedok je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu iskazivao kako je te večeri bio u društvu te kako je vidio kako je Dedića neka žena dovezla pred zgradu. Vidio je Dedića kako je izašao i ušao u haustor, nakon čega je za njim ušao neki muškarac.

- Taj je čovjek otvorio vrata i počeo pucati. Zatim je izlazio unatrag, pogrbljen i mislim da je bio ranjen. Dedić je dopuzao do ulaza i zapomagao je, a ovaj se sagnuo i završio posao nakon čega je otišao iza haustora gdje ga je čekao automobil - kazao je svjedok.

Iako je detaljno iskazivao, kada su mu se počela postavljati  pitanja više nije bio siguran je li vidio ili mu se učinilo da je ubojica Dediću pucao u glavu, je li zna sigurno ili je samo zaključio da je ubojica ranjen, gdje je bila žena koja je dovezla Dedića... Zbog toga je na koncu obrana i prigovorila istinitosti njegovog iskaza.

VIDEO Sve afere Gabrijele Žalac: Mercedes, vozačka, vjetroelektrane...

Komentara 4

JE
Jela...
17:16 12.11.2021.

Nakon 22 godine svjedok na sudenju🙈 dobro se i sjeća

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
17:36 12.11.2021.

Čemu uopće predstava sa svjedokom..neka taj zlotvor objasni Sudu kako se njegov DNK našao na mjestu ubojstva...pohvala policiji koja je bila uporna u otkrivanju ovog gnjusnog ubojstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije