Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE NA INTERNETU

Svjedoci s Facebooka: Vidjeli smo tko je ubio Riječanina

24.04.2009.
u 21:08

“Da, bila sam tamo... Samo mu je uzeo cigarete... Uzeo njega i odnio do ograde i bacio preko ograde... Strašno”.

Tu je informaciju na Facebooku napisala korisnica D. F. U njemu otkriva da je vidjela tko je i kako u Mrtvi kanal u Rijeci bacio tijelo 36-godišnjeg Riječanina Vitomira Jovičića zvanog Simke. Jovičićevo tijelo pronašli su prošli tjedan u moru.

Javiti policiji
Zgroženi tim događajem, prijatelji i poznanici “dobrog duha Rijeke” otvorili su na Facebooku grupu za pomoć njegovoj obitelji, koja je u iznimno teškom financijskom stanju. No, malo pomalo, rasprava se od zgražanja nad smrću Jovičića usmjerila prema nečemu konkretnijem – s jedne je strane organizirano skupljanje novca za obitelj “osobe koja je pomagala ljudima i nije ništa tražila”, kako Jovičića opisuje osnivač Facebook grupe Nenad Kuljanin, dok su se s druge strane javile dvije djevojke koje tvrde da su vidjele gnjusan čin.

Time se otvorila polemika je li Jovičić ubijen. Prva je djevojka, R. A., napisala: “Ne znam tko ga je bacio, ali sam sa svojim društvom oko 22 sata navečer 8. travnja vidjela kako ga je jedna grupica bacila”. Nakon nje, javila se i D. F. s detaljima te noći. Kolege iz grupe ih ohrabruju da se jave policiji, makar i anonimno, kako bi krivac – ako je zaista riječ o ubojstvu – bio uhićen.

– Molim vas još jednom da svatko tko ima informaciju o Vitovu bacanju u Rječinu javi meni ili Nenotu, ili na mail 0tuks0@gmail.com. Nitko neće doznati da ste vi dali informaciju, sve odmah brišemo... Hvala unaprijed – stoji u apelu Jovičićevih prijatelja na Facebooku.

– Čuli smo najprije da su ga gurnuli u Rječinu, pa smo čuli da su ga pretukli i onesvijestili i onda bacili u nabujalu rijeku, da je to netko vidio – priča majka. Vito nije znao plivati, pa ako je bio bez svijesti, teško bi se spasio.

Nije se ubio
– Ali, sigurna sam da se sam nije ubio. Nije pio, pušio je, a strašno se bojao droge. Ne bi se on ubio – uvjerena je majka, koja za Vitu ima samo riječi hvale.

– Tražili smo ga danima, a onda užasna vijest , da je pronađen u moru. Zašto se to nama dogodilo, zar se to moralo dogoditi – priču završava otac Petar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije