Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše vijesti

Proljeće ne dolazi u idućih šest tjedana

Svizac Phil predviđa trajanje zime
Foto: Alan Freed/REUTERS
02.02.2018.
u 16:58

Najpoznatiji svizac na svijetu predviđa trajanje zime

Loše vijesti za sve ljubitelje toplih vremenskih uvjeta: prema pisanju Timeasvizac Phil vidio je svoju sjenu i predvidio da će se zima zadržati još šest tjedana u 2018. godini. Poznato stvorenje izašlo je iz svog brloga u petak ujutro, na ovogodišnji Sviščev dan, ukazujući na sezonsku promjenu koja će uskoro doći.

Većinu godine, Phil živi u svom rodnom gradu Punxsutawney u Pennsylvaniji osiguran u zatvorenom prostoru kod gradske knjižnice. Za njega se brine posebna skupina članova - Unutarnji krug, koji su poznati po nošenju smokinga i cilindara. No, jednom godišnje na Sviščev dan - već 132 godine - Phil se vozi u špilju na Gobbler's Knob, gdje se tisuće ljudi okupljaju kako bi vidjeli ono što je predvidio za predstojeću sezonu.

Prvi Sviščev datira iz 1800-ih, kada su rani doseljenici u Pennsylvaniji počeli slaviti prigodu. Gobbler's Knob postao je mjesto obilježavanja ovog događaja 1887. godine. Najčešće, Phil predvidi da će zima trajati dulje.

Komentara 1

AM
Axis Mundi
18:38 02.02.2018.

da mi je znati koja to b.dala očekuje "toplije dane" kad nikako da se maknemo iz jeseni i konačno zima da počne? još se sjećamo ljetnih vrućina i sad netko jauče za "toplijim danima"?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije