Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNI RUDARI

Svih 29 osoba spašeno je iz poplavljenog rudnika u Sečuanu

kina rudari
reuters
22.11.2010.
u 12:51

Novozelandski rudari koji su zarobljeni od petka još nisu izvučeni, a mediji navode da su izgledi da se spase vrlo mali.

Svih 29 osoba koje su ostale zarobljene u poplavljenom rudniku ugljena u Sečuanu spašeno je, javila je agencija Xinhua.

Rudari su spašeni 24 sata nakon nesreće. U trenutku prodora vode u rudnik Batian u oknu je bilo 35 rudara - 13 ih je uspjelo pobjeći, a 22 su ostala zarobljena. U prvome neuspjelu pokušaju spašavanja zarobljeno je ostalo još i sedam spasioca.

U međuvremenu je iz rudnika ispumpan dio vode pa je druga skupina spasioca danas uspješno ušla i izvukla rudare. Rudari nisu ozlijeđeni, ali su zbog iscrpljenosti odvezeni u bolnice. Jedan član spasilačkog tima kazao je da mu je u rudniku voda bila do vrata. 

Lokalni dužnosnici u nedjelju su izjavili da je rudnik Batain nedavno renoviran kako bi povećao proizvodnju sa 50 na 60 tisuća tona godišnje.

Nesreće u rudnicima u Kini zbog lošeg stanja rudnika vrlo su česte. Prema službenim brojkama lani je na radnom mjestu smrtno stradao 2631 rudar, ali pretpostavlja se da su stvarne brojke znatno veće. AFP navodi da bi se i u Kini stvari mogle popraviti nabolje nakon što je slučaj čileanskih rudara privukao svjetsku pozornost na stanje sigurnosti u rudnicima. Sreću poput kineskih rudara još uvijek nisu doživjeli zarobljeni novozelandski rudari. Mediji navode da su izgledi da se 29 radnika, koji su od petka zarobljeni, spase vrlo mali. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije