Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAS EURA
Povratak na članak

Svi osim Britanije i Češke pristali potpisati fiskalni pakt u ožujku

FT: Dogovor oko fiskalnog pakta velika je pobjeda Angele Merkel. Dogovoreno je i da će ESM, novi stalni fond (500 milijardi eura) za pomoć zemljama s problemima, početi funkcionirati već u srpnju ove godine.

Komentari 46

OB
-obrisani-
20:56 30.01.2012.

Pa da, koji k... predstavlja taj lakrdijaški markozi ? ko je njima dao ovlasti da drugima nameću svoja riješenja, a bez dogovora ? Ahaaaaa - masoni ! :((((((((

VL
AL
ALPHAONE
21:24 30.01.2012.

kolaps eurozone u 12mj. 2011 je spasio draghi sa 500 milijardi iz ecb. to moze svako. portugalu treba dodatnih 30 mijijardi eur. otkuda? spanjolska je u recesiji. ko ce dati? do posljepodne se razgovaralo o gubitku suvereniteta grckog parlamenta. bravo. samo bezkriticno dalje, dalje i dalje. dok pukne.

VL
PR
Protivcenzure
21:47 30.01.2012.

plan ovog \"nezna lijeva što joj radi desna\" dvojca je ulupavati budučnost djece i mladih u propali projekt euro. a što kada sve države evrope na kraju odu u bankrot tko će onda koga \"vaditi\" ako nije uspjelo kod grčkee zašto to rade sa portugalom i španjolskom....što ne vide da tako neide. euro je obečan kao sredstvo boljeg života za evropljane a u stvari je papir bez pokrića koji treba stalno spašavati.

VL
OB
-obrisani-
22:14 30.01.2012.

Lomio se otpor država koje su prošli put načelno pristale na novi fiskalni ugovor, ali koje, bolje razmislivši, nisu baš voljne predati svoj nacionalni suverenitet nad svojim proračunom nekom još nedefiniranom tijelu u EU >>>>>>> Biz brige budite i too ce tijelo ubrzo biti DEFINIRANO..... jedna svijetska vlada jedna banka, ZNAsePODcijom vlascu

VL
OB
-obrisani-
22:16 30.01.2012.

21:47h treble je napisao/la: >>>>>>>> galagoli \"neznati \' i \" neici \" u hrvatskom jeziku ne postoje...

VL
AJ
ajam
22:28 30.01.2012.

\"Fiskalni ugovor\" ????? Pa , od kada je -fiskalni - postala hrvatska rijec. Rijeci kojima se sluzite postaju nepodnosljive. Najbolje da iz upotrebe izbacite hrvatski jezik, jer ga ionako malo tko zna.

VL
AA
aabbcc
22:35 30.01.2012.

Hrvatska mora ući u eurozonu iako se zasad ne nazire točna godina ______________________________________________________ _RH ne mora uci u euro-zonu i za to Je predvidjen referendum. _Protesti u Belgiji su radi financijskog pakta a ne penzija..itd. _Ovi 10+2, zemalja zaboli onaa stvar za euro-PAKTOM jer kod njih je na referendumima odbijen EURO( a istim i eurofinancijski -PAKT.) tj . zajednicko namirivanje pokradenig.

VL
AA
aabbcc
22:42 30.01.2012.

, (Uz izvinjenje) Kod mene se to na televiziji zove : ), \"FINANCIJSKI-PAKT\" a ne znam kako se to kaze na hrvatskom jeziku.

VL
NE
Nepobjedivi
22:43 30.01.2012.

Bravo Merkelica (i Sarkozi u manjoj mjeri)! Već je bilo krajnje vrijeme da se pokrenu mehanizmi koji će pridonijeti stvarnoj, a ne deklarativnoj ekonomskoj integraciji EU. Umjesto one naše \"ne zna se tko pije, a tko plaća\", ovdje se već duže znalo - Grci, Talijani, Španjolci i Portugalci piju, a Njemci plaćaju. Samo nije bilo volje da se to odjednom presječe, ali kad je voda došla do grla, moralo se reagirati. Dok ne bude čistih računa u svačijoj kući, ne može selo ići naprijed. Bez stvarne integracije EU je samo slovo na papiru, a ne igrač za svjetsku utakmicu s Amerikom, Kinom itd.

VL
AA
aabbcc
22:57 30.01.2012.

30.01.2012. u 22:43h Nepobjedivi je napisao/la: Bravo Merkelica (i Sarkozi u manjoj mjeri)!_ _____________________________________Bravo ! vazno je da niko nije KRIV za krcmu, pa ni tvoji njemci..

VL
KA
Karizma
22:59 30.01.2012.

Grci bi trosili i ljepse zivjeli od onih koji ostvarivaju dobit.Prosla baka sa kolacima.Opametili se i njemci.Bilo bi dobro kad bi sad grci izisli iz EU pa da ih zagrli Ruski bratko i uvede diktaturu.To bi bilo veselo.Ali neda niti bratko vise lovu na guzove.To bi i trebalo Grcima i Srbima da se opamete

VL
OB
-obrisani-
23:09 30.01.2012.

Nije li Hitler \'\' proganjao \'\' bankare

VL
HO
HomoLudens
23:27 30.01.2012.

Nepobjedivi, svjetski igrači su multinacionalne korporacije, sve ostalo je predstava za narod koji se igra demokracije. A Nijemci i te kako dobro (mislim na državu i njemačke banke) žive od kamata na kredite koje su okolo podijelile i navukle Grke i ostale na tanak led i pretvorile ih u novodobne kolonije iz kojih preko financijskog sektora izvlače svu novostvorenu vrijednost, kao uostalom i kod nas. A da bi se to dalje odvijalo bez problema, postavit će im i protektore i pretvorit te države u protektorate Četvrtog carstva.

VL
KA
Karizma
23:33 30.01.2012.

Da ali nisu im njemci na silu utrpali kredite.Trazili su ih sami i sad neka vracaju.Vidi bogati uzeli bi kredite a nebi vracali i kriv je njemac sto im je dao kredite.Bogami dobra pamet.

VL
OB
-obrisani-
23:36 30.01.2012.

Native Indijanci su bili najinteligentnija bica na zemlji planeti, kod njih nije bilo novca placalo se izmjenom stvari zato su ih istrijebili i napokon im dosli i sa isprikom za zlocin koji su pocinili na njima ali odstetu i zemlju nisu im vratili. Sve sto se procita o svemu sto se govori bilo to ga je u pitanju rekreacija sport glazba politika posao zrak koji disemo u sve je upleten novac. Najvise poreznog novca ide u ratove umjesto u dobrobit zemaljskog stanovnistva. Danas se sklapaju ugovoiri sutra ih se krse danas jedu zajedno za stolom sutra ce se potuci. Predsjednik Irana putuje svijetom kad se vrati u domovinu napast ce ga samo zato jer je drzava bogata naftom i plinom. Hrvati su u NATO -u sad i u EU uskoro imate jednog prijatelja koji vam prijeti nuklearkom morat cete ga napasti i slomiti kao sto su slomili Gadafija i Sadama. Skupo je biti u elitnom klubu na periferiji grada.

VL
AA
aabbcc
23:47 30.01.2012.

30.01.2012. u 23:33h Karizma je napisao/la: Da ali nisu im njemci na silu utrpali kredite.Trazili su ih sami i sad neka vracaju.Vidi bogati uzeli bi kredite a nebi vracali i kriv je njemac sto im je dao kredite.Bogami dobra pamet.. __________________________ pa neka im Grci vrate njihove Nato avione pa neka ih sani otplacuju svojim bankama...i ko zna sta tu sve jos ima !!

VL
HO
HomoLudens
23:53 30.01.2012.

Pa što im onda ranije nisu nametali Protektora? Što ih ranije nisu čuvali od rastrošnosti? Uostalom, zaduživali su se političari, koje su za taj posao EU-ropljani nagradili mitom zvanim plaća u europskom parlamentu i sličnim bezvezarijama. Pa što si ti zamišljaš, da Grci leže cijele dane sa sve četiri u zraku i ništa ne rade? Misliš da i njima, kao i nama, najprije nisu uništili i preselili industriju, uselili trgovačke centre i namijenili im upravo ovu ulogu u kojoj su se našli?

VL
OB
-obrisani-
23:55 30.01.2012.

\'\' Dajte mi kontrolu nad opskrbom novcem nacije i ne zanima me tko kroji zakone \'\' Mayer Amschel Rothschlid Od nastanke Federalne rezerve 1913. pokrenuto je mnogo ratova. - Prvi svjetski rat - Drugi svjetski rat - Vijetnamski rat -at - Afganistanski rat - Iracki rat i pred vratima je Treci svjetski rat - Iranski rat

VL
HO
HomoLudens
23:57 30.01.2012.

Ne govore li i nama bankari \"da smo nesigurna zemlja\" pa nam nabijaju goleme kamate i izvlače svu novostečenu vrijednost koju kroz godinu stvorimo, iako smo statistički među najurednijim po pitanju vraćanja kredita? Svu novostvorenu vrijsdnost financijski sektor kroz goleme isplate dobiti transferira u EU.

VL
OB
-obrisani-
23:26 30.01.2012.

Sastanak bez Quanah Parke je to moguce?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.