Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Sveučilišta Sjever još nema u državnom proračunu za 2015.

Sveučilište Sjever
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
14.11.2014.
u 14:00

Sabor zasjeda do sredine prosinca, što je i rok da Vlada postupi po proceduri kakva je naložena za preoblikovanje sveučilišta

U prijedlogu državnog proračuna za 2015. godinu, koji je Vlada jučer predala na odlučivanje Saboru, zasad nije vidljivo da će država preuzeti financiranje Sveučilišta Sjever.

U stavkama Ministarstva znanosti i obrazovanja vidljivo je kako će redovitu djelatnost Sveučilišta u Zagrebu država financirati s milijardu i 170 milijuna kuna, sveučilišta u Rijeci, Splitu i Osijeku s po oko 250 milijuna kuna, Sveučilišta u Zadru s oko 100 milijuna kuna, Sveučilišta u Dubrovniku s oko 50 milijuna kuna, Sveučilišta u Puli s oko 40 milijuna kuna, oko osam milijuna kuna dobit će privatno Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu, a još oko 100 milijuna kuna dobit će veleučilišta i visoke škole. Koprivničko-varaždinsko sveučilište u proračunu se ne spominje.

To i ne čudi jer Vlada još u saborsku proceduru nije poslala Zakon o Sveučilištu Sjever, kojim bi se ta ustanova preoblikovala iz privatne u javnu visokoobrazovnu instituciju. Sabor zasjeda do sredine prosinca, što je i rok da Vlada postupi po proceduri kakva je naložena za preoblikovanje sveučilišta u javno. Obećanje je dano.

Komentara 3

SB
Sinisa_Bosanac
14:26 14.11.2014.

Hm. No mene zanima sto ce biti s koprivnickim ulogom od 2.9 milijuna kuna u tvrtku media uni d.o.o.?

KA
kafka
19:08 14.11.2014.

Tko je taj kojem nije jasno da novca nema.! Nema.!! . . . . . . . . . Trebalo je raditi na izgradnji međunarodnog visokoškolskog edukacijskog centra. . . . .

Avatar Peterančan
Peterančan
11:05 16.11.2014.

Pa ko još veruje drugu Milanu Oviću?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije