Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za šaku mesa

Švercali piliće i jaja iz Srbije: Ne mogu nam ništa

'06.07.2012., Granicni prijelaz Bregana, Zagreb - S prvim vikendom u srpnju ocekuje se povecani promet turista na granicnom prijelazu Bregana. Djelatnici policije i carine spremno docekuju turiste una
Goran Stanzl/PIXSELL
18.10.2013.
u 13:27

Među uhićenima je i policajac odlikovan za služenje u misiji u Istočnom Timoru

– Stari mi ima neku krmaču, trebao bi je zaklati pa bi dao i meni. Ima i nešto pilića – govori Zdravko Čagalj (42) u telefon carinskom službeniku Gojku Kvesiću (47).

– Standardno. Bitno je da nitko nema problema – odgovara Kvesić.

– Mi se ne znamo i to je to – razrađuje plan Čagalj.

Kantu svinjske masti, 30 zamrznutih pilića, dva kulena, svježi kravlji sir i 160 domaćih jaja prebacio je Čagalj, tereti se, preko granice u Batini iz Srbije u Hrvatsku. Svježe meso i životinjski proizvodi ne smiju se uvoziti. Kvesić je, piše u optužnici, došao do njegova automobila, ali prtljažnik, po dogovoru, nije otvarao.

Dosad je bio korektan

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti ili poticanja na nju na optuženičkoj klupi osječkog suda našli su se granični policajci Tomo Copak (51) i Mladen Mikolić (37), carinik G. Kvesić te Z. Čagalj i Zoran Smolčić (31). Odigravalo se to u svibnju 2012. u Baranji.

Nisu znali da ih USKOK-ovi istražitelji budno prate. Čaglja je kasnije s pošiljkom zaustavila policijska patrola. Uvjeravao ih je da je piliće kupio u Dražu, ali se ne može sjetiti imena i adrese prodavača.

– Tako je, bravo – pohvalio ga je Kvesić.

– Ne mogu nam ništa, mogu se slikati. Da dođe milijarda policajaca, ja tebe ne poznajem – govori na to Čagalj, ali izražava i bojazan da je možda riječ o dojavi.

Carinik se u istrazi pravdao da nije otvarao prtljažnik automobila jer ima diskrecijsko pravo povjerovati vozaču budući da je dosad bio korektan.

Usluga bez nagrade

Zorana Smolčića, vlasnika tvrtke Auto-moto manija, tereti se da je od prijatelja i policajca Mikolića zatražio da mu svojim poznanstvima na granici omogući unošenje bloka motora za motocikl. Mikolić je, navodi optužba, za tu uslugu zamolio Copaka. Proračun je tako oštećen za 300 kuna.

– Kolega Mikolić zamolio me da se raspitam kako se može uvesti blok motora za neki stari motor. Nikakvu nagradu nisam za to dobio – brani se Copak na sudu.

Mikolić je inače odlikovan Medaljom zahvalnosti UN-a za služenje u misiji u Istočnom Timoru.

>>Razbijen lanac krijumčara: Švercali meso iz BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije