Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADIŠTE

Švercali duhan iz BiH, koristili za to i nepoznatu letjelicu

Policija razbila krijumčarski lanac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
30.03.2020.
u 10:56

U nedjelju je osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Šverceri iz dana u dan pronalaze najrazličitije načine kako bi prošvercali svoju robu preko granice i tako ostvarili enormne profite. Jedan takav slučaj zabilježen je i u subotu kada je u švercu duhana korištena nepoznata letjelica u zraku!

Prema informacijama iz PU Vukovarsko – srijemske županija policija je u subotu, oko 17.30 sati, prilikom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta uočila i pratila kruženje nepoznate letjelice u zraku nad Gradištem. U isto vrijeme uočili su i osobni automobil marke vinkovačkih registracijskih oznaka koji je očito izbjegavao njihovu kontrolu.

- Tragajući za sumnjivim vozačem policijski službenici su zaustavili automobil i 45-godišnjeg vozača iz Vođinaca. Prilikom pregleda automobila policijski službenici su pronašli osam PVC vreća duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, ukupne težine 79,25 kilograma. 45-godišnjak je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, vodeći računa o primjeni mjera zaštite od prijenosa virusa COVID-19, navode iz PU.

Dodaju kako je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđena sumnja kako se 45-godišnjak 28. ožujka, oko 18 sati, dovezao osobnim automobilom marke u industrijsku zonu u Gradištu te u prtljažnik automobila smjestio spomenutih osam vreća duhana, koje su, po prethodnom dogovoru, na označeno mjesto izbačene iz nepoznate letjelice. Potom se automobilom udaljio iz industrijske zone u smjeru Gradišta gdje ga je zaustavila policija.

Kako navode iz PU jedinica za upravljanje zračnim prostorom Republike Hrvatske evidentirala je 28. ožujka u 17,25 sati neovlašten ulazak nepoznate letjelice u zračni prostor Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, gdje je letjelica i izašla u 18,05 sati.  

U nedjelju je osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar roker
roker
22:29 30.03.2020.

Nepoznata letjelica? Leteći tanjur? Toliko smo tehnološki zaostali da sitni kriminalci koriste dronove, upravljaju njima, a policija i tzv.novinari TO zovu, kako već zovu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije