Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulturno vijeće

Sven Šestak: U Koprivnici imamo odličnu kulturnu scenu

Sestak
Marijan Susenjj/PIXSELL
22.02.2013.
u 09:30

Poznati glumac i izvršni producent Ludens teatra na čelo Kulturnog vijeća došao je nakon ostavke Ane Tuk

Sven Šestak, poznati hrvatski glumac, novi je predsjednik koprivničkog Kulturnog vijeća. Gradonačelnica Vesna Želježnjak na čelno mjesto postavila ga je nakon što je ostavku iz privatnih razloga podnijela Ana Tuk. U vijeće je imenovana i Maja Holek iz Pučkog otvorenog učilišta, umjesto Marija Tomiše. U ovogodišnjem gradskom proračunu za kulturu je izdvojeno nešto više od devet milijuna kuna.

- Koprivnica ima odličnu kulturnu scenu. Neprestano se razvija, unatoč recesiji, koja uvijek prvo ‘lupa’ po kulturi. Posebno mi je drago da smo je je razvili vlastitim, domaćim snagama. Zbog financija uvijek ima problema, ali problemi su tu da se rješavaju. Kultura je oduvijek bila gospođa koja se bavi improvizacijom - ističe 38-godišnji Šestak, rođeni Koprivničanac i izvršni producent kazališta Ludens teatar.

- U kazalištu smo malo kaskali za drugim gradovima naše veličine, ali i to se promijenilo. Kada smo prije šest godina pokrenuli Ludens bilo nam je dosta teško s publikom, ali sada su sve predstave gotovo pa rasprodane. Interes raste i za druge kulturne djelatnosti, za koncerte se nerijetko traži karta više. Vidi se da raste kulturna osviještenost građana - kaže Šestak i dodaje da se Koprivnica može ponositi i plesačicama iz studija Jump i Olala, mažoretkinjama, tamburašima, muzejsko-galerijskom djelatnošću te mnogim drugim akterima kulturne scene.

Šestak je otkrio da će se kroz Kulturno vijeće zalagati za još veću profesionalizaciju u kulturi, iako je ona i sada na vrlo visokom nivou.

- Uvijek ima mjesta za napredak. Volio bih kada bi Ludens umjesto jedne, imao dvije premijere po sezoni i da, primjerice, plesne studije možemo poslati na više međunarodnih natjecanja. U svakoj kulturnoj djelatnosti ima dobrih predstavnika samo što gotovo nitko od njih nema dovoljno sredstava da se probiju i izvan granica Koprivnice - ističe Šestak.

Komentara 1

Avatar mate112
mate112
11:57 22.02.2013.

ima i vrhunskih boraca i borilačkih klubova u KC pa dobiju skupa 10 000kn.. sramota..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije