Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Švedski ministar dobio metak u pismu zbog plaća direktora državnih tvrtki

20.03.2009.
u 18:26

Švedski ministar financija Anders Borg u četvrtak je primio omotnicu u kojoj se nalazio 22-kalibarski metak. Kako javljaju švedski mediji, pismo je poslala ekstremna ljevičarska grupa, razljučena činjenicom da direktori državnih tvrtki u vrijeme globalne krize primaju bonuse na plaće.

Vijest o tome da je ministar primio pismo objavila je upravo ta grupa, Revolutionära Front, na svojoj internetskoj stranici.
- Sistem bonusa košta milijune, a metak u vrat samo nekoliko kruna - pisalo je u pismu ministru, kažu revolucionari.

Grupa se pobunila protiv ministra jer je kritizirao sistem bonusa kod bankarskih menadžera, ali je isto propustio napraviti i za šefove državnih tvrtki, pogotovo onih koji upravljaju švedskim mirovinskim fondovima.

- Slučaj mirovinskih fondova isti je kao i kod Volva ili Ericssona, kad direktori kući odnose bonuse dok istodobno planiraju otpuštanja tisuća radnika - napisali su članovi Revolutionära Fronte. Objasnili su da je metak namijenjen ministru da se "izvuče iz sramne situacije" i "započne čiščenje", i to tako da ga iskoristi za glavu jednog od direktora koji upravlja mirovinskim fondovima kako bi uzeo bonuse natrag te ih simbolično vratio umirovljenicima.

Glasnogovornik švedske policije nije htio komentirati ovu vijest.
(mp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije